Otthon a gyermekkel

2021.03.09. 07:00

Vas megyében kevés szülő igényelte az óvodai, iskolai felügyeletet

Tegnaptól nem nyitottak ki az általános iskolák és az óvodák, azok a szülők azonban, akik nem tudtak gondoskodni a gyermekük felügyeletéről, a kormánydöntés jóvoltából kérhettek ügyeletet.

Vas Népe

20210308 Szombathely Digitális oktatásra állt át a Szombathelyi Evangélikus Általános Iskola is. Dallos Tibor történelem tanár órát tart az üres teremben a számítógépén keresztül. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Szombathelyen összesen 107 óvodás gyermeknek kértek ügyeletet hétfőre, ezenfelül elvitelre étkezést 114 gyermek részére igényeltek. A városban a legtöbb óvodásról, összesen 23-ról a Szűrcsapó Óvodában gondoskodtak tegnap.

Bükön három óvodás szülei kértek felügyeletet a Csodaország Óvodában, az étkezést az otthon maradó ovisok közül ötnek kértek a szüleik.

A Celldömölki Városi Óvodának három tagintézménye van: a Koptik Odó utcai óvodában egy szülő sem kért felügyeletet, a Vörösmarty utcaiban négy, Alsóságon pedig öt gyermekre vigyáznak. A csepregi óvodában a 150-ből 11 gyermek kért felügyeletet, jövő héttől ez a szám előreláthatólag 15 lesz. A közétkeztetést biztosító cég továbbra is hozza az óvodába az ebédet, azoknak is, akik otthonra igénylik.

Jánosházán tegnap három óvodás volt az ügyeletben. Az ebédet vidékre is szállítják azoknak, akik azt kérték. Körmenden mindhárom óvoda nyitva van ügyeleti rendszerben. A bartóki székhelyintézményben és a Dienes Óvodában hétfőn hárman, a Mátyás Óvodában hatan éltek a lehetőséggel. A kőszegi iskolákban tegnap 10 diák felügyeletéről gondoskodtak, mára 15 tanulóval számoltak. A Meseváros Óvodában tegnap nem mutatkozott igény a felügyeletre, ma két óvodást vittek a szülők.

Őriszentpéteren az 50 fős óvodából 9 főre igényeltek ügyeleti ellátást, Bajánsenyén a 37 fős óvodából 4 gyermekre kértek felügyeletet. A Répcelaki Százszorszép Óvodába összesen 122 gyermek jár, közülük 6 részére kértek felügyeletet a szülők keddre – a későbbiekben e szám növekedésére számítanak. A sárvári Vármelléki Óvoda a székhelyén szervezte meg a gyermekfelügyelet. Hétfőn 6, keddre 8 igény érkezett, a jövő hétre 20 gyermek felügyeletét jelezték a szülők előre. Szentgotthárdon a Játékvár Óvodában a korlátozások első napján 12 gyermek számára kértek a szülők felügyeletet, további 31 gyermek után igényeltek meleg ebédet.

A körmendi Batthyányné Coreth Mária Óvodában Lechner Elena Róza, Andorka Maja, Fábián Marcel és Vörösné Varga Ildikó Fotó: Szendi Péter

A Vépi Vadvirág Művészeti Óvodába hétfőn reggel egy gyermeket vittek. Még egy kisgyermek szülei jelezték, hogy szerdától nem tudják megoldani az otthoni felügyeletet. Jövő héten tíznél több kis óvodásra számítanak.

A Sárvári Tankerületi Központ fenntartásában lévő köznevelési intézményekben hétfőre összesen 31 gyermek szülei kértek felügyeletet, tudtuk meg Rozmán László igazgatótól. Sátory Károly, a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója elmondta, náluk idáig még senki nem jelezte, hogy igényelné a gyermek­felügyeletet, ahogyan az első hullám idején is alig-alig éltek a lehetőséggel, de természetesen, akinek problémát jelent gyermeke elhelyezése, az iskolában biztosítani fogják a felügyeletet.

Kiemelt képünkön: Dallos Tibor történelemtanár online órát tart a Reményik-iskola egyik üres termében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában