Gumi alagútból a világjáró hajóra

2021.04.26. 07:00

A gyerekek már birtokba vették a Csónakázótónál kialakított játszóparkot Sárváron

A Csónakázótó körüli fejlesztések újabb elemeként elkészült a beruházás egyik leglátványosabb része, a játszópark. A 600 millió forintos kormányzati támogatásból megvalósuló szabadidőközpontban a tó körüli futókörhöz, kerékpárúthoz és kézilabdapályához csatlakozott.

Pajor András

Középen Ágh Péter és Kondora István az új sárvári játszóparkban

Fotó: Pajor András

A járványhelyzet miatt átadóünnepséget nem tartottak az új játszótéren, azt a gyerekek két hete birtokba is vették. Az új létesítményt a hétvégén felkereste Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester, valamint dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek, akik pöttyös labdával lepték meg az új tavi játszótéren szaladgáló gyerekeket.

– Az elmúlt időszakban Sárvár számos közösségi tere tudott újjászületni és újak is épültek, gondoljunk a Hild parkra, a Posta térre és a Sárvár Arénára. A munka most a Csónakázótó partján folytatódik, hiszen ez a város zöld szíve és óriási lehetőségeket rejt. Amikor a játszótér tervein gondolkodtunk, már én is egyfajta inspirációval rendelkeztem. Hiszen a Parlament szomszédságában található az olimpiai park, ahol ezekhez hasonló játékok voltak.

Középen Ágh Péter és Kondora István az új sárvári játszóparkban
Fotó: PÁS

Az ottani hajó a Dunára néz, az itteni pedig a tóra. Ez a játszóterület az országban bárhol megállná a helyét – mondta a látogatás során Ágh Péter. Játszóvár, két- és háromüléses hinta, mérleghinta, rugós játék, egyensúlyozó-tipegő, gumi alagút és homokozó került a játszótérre, amelynek központi eleme egy világjáró hajó. A játszóeszközöket magyar cég tervezte, kivitelezte és telepítette a Csónakázótó mellett kialakított területre.

A játszópark a legszigorúbb minőségi és biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik, speciális gumifelület került a homokozóba, a játszóeszközök alá és környékére, amellyel elkerülhetővé válnak a balesetek játék közben. A játszótéren padokat, hulladékgyűjtőket is

elhelyeztek, nyilvános mosdó és ivókút is rendelkezésre áll.

– Minden fejlesztés, amelybe belevág a város, a sárváriak érdekét szolgálja. A gondozási központ, az óvodák és az iskolák megújítása is e logika mentén valósult meg. Ezúttal a gyerekek és a szüleik örülnek a játszóparknak. Az ötcsillagos városnak egy olyan pontja

alakult ki, amely illeszkedik minden korábbi fejlesztésünkhöz – mondta el Kondora István polgármester.

A korábban itt álló játszóeszközöket hatósági átvizsgálás és felújítás után a város más játszóterein helyezték el. A Nádasdy és Kassa utca sarkán lévő játszótérre egy libikóka és egy mászóka került át a Csónakázótó területén lévő játszótérről. A Gárdonyi- iskolával szemközti parkba is kerültek játékelemek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában