Új tető a beázás ellen

2021.04.29. 07:00

Az Aranyhíd EGYMI Dózsa utcai homlokzatánál dolgoznak

Egy darabon felkerült az új tető, van, ahol látszanak már az új gerendák, illetve egy részen még a régit bontják – gőzerővel dolgoznak a szakemberek az Arany­híd iskola épületének te­tőszerkezetén. Régóta váratott már magára a felújítás.

Cseh-Egyed Bernadett

Lendvai Katalin intézményvezető mutatja, rendben zajlik a munka

Fotós: Cseh Gábor

A közel 27 éves, palatetős épület évek óta beázott. Egy ideig próbálták itt-ott javítgatni, de bizonyos szakaszokon mára életveszélyessé vált. Volt, hogy reggel arra érkeztek a tanárok és a gyerekek, hogy tócsák állnak a folyosókon. Lendvai Katalin, az Aranyhíd Egységes Gyógypedagógiai Intézmény (EGYMI) vezetője érdeklődésünkre elmondta: a Szombathelyi Tankerületi Központ jóvoltából tavaly az északi oldalon kicserélték a tetőt és a tetőablakokat, most pedig a Dózsa György utca felőli homlokzat középső részét teszik rendbe.

Lendvai Katalin intézményvezető mutatja, rendben zajlik a munka
Fotó: Cseh Gábor

Az igazgató hozzátette: a központ minden évben kisebb-­nagyobb felújításokat biz­tosít az intézmények számára, ennek jóvoltából ko­rábban megszépült például az iskola kerítése. Most erre volt a legnagyobb szükség, nagyon örülnek a beruházásnak, és reményei szerint a közeljövőben a déli szárny is sorra kerül.

Lendvai Katalin szólt arról is, hogy jelenleg mintegy kétszázötven gyermek jár az intézménybe. A tanulóik száma évről évre nő, ezért hosszú távú terveik között a létesítmény bővítése, valamint egy új épületrész birtokba vétele is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában