Munkálatok

2021.04.27. 07:00

Biztonságosabbak lettek Kőszeg játszóterei

Április eleje óta felújítási munkákat végeztek a városüzemeltető kft. munkatársai Kőszeg játszóterein. A parkok felkészülten várják a kisgyerekeseket.

Tóth Kata

Játszótér felújítása Kőszegen. Terplán Zoltán Kőszeg alpolgármestere mutatta meg a felújított részeket, eszközöket. 20210423 Kőszeg Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Kovács István, a városüzemeltető cég ügyvezető igazgatója nagyobb volumenű karbantartásról beszélt, amely mind a hat regisztrált játszóteret érintette: munkatársai frissítették a homokozókat, szükség szerint javították a padokat, játszóeszközöket. A Táncsics Mihály utcai játszótéren kerítéselemeket cseréltek, kapuhálókat raktak fel, megjavítják a labdafogó hálót, hintákat újítottak meg, paddeszkákat cseréltek. Egy helyen méhek fészkelték be magukat a homokba – eltávolították a fészküket, a homokot felrotálták. Vegyszeres irtás sehol sem történt. A padfelújításokat a város teljes területén elvégzik, mondta. Terplán Zoltán alpolgármester a Gyöngyös Szabadidőparkban elmondta: a saját körzetében mindegyik önkormányzati képviselő tüzetesen megvizsgálta a játszótereket, és jelezte, mi minden szorul felújításra, hogy elhárítsák a balesetveszélyes helyzeteket. Az említett Bersek-iskola melletti park az ő körzetéhez tartozik. Körbefotózta a kerítéshibákat, jelezte, hogy probléma van a hinta alatt lévő talajjal, a labdafogó és a kézilabdakapuhálóval.

A szomszédban, a kisgyerekeknek való játszótéren a homokozót kellett felújítani, és a fákról lehullott levelet is öszszegyűjtötték.

– Ahogy az időjárás és a vírushelyzet is enged, az kedvez a fokozatos nyitásnak. Eddig is látogathatók voltak a játszóterek, de az óvodák és az iskolák részleges nyitásával több gyerek fordul meg mindegyiken. Rendbe tételükkel a kisgyerekesek és a sportolni szerető ifjúság nyugodtabban, jobb feltételekkel tud kimozdulni – mondta.

Kiemelt képünkön: Terplán Zoltán alpolgármester a megújult fészekhintánál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában