Kivitelezés

2021.04.27. 14:00

Kerékpárút Balogunyomtól a vasúti átjáróig

Megkezdődnek a Balogunyom– Szombathely kerékpárút balogunyomi szakaszának kivitelezési munkái. Pénteken adták át a munkaterületet.

Tóth Kata

20210423 Balogunyom Tervezett kerékpárút kivitelezési munkaterületének átadása. Képen: Pócza Balázs, a kivitelező cég képviselője, Mohos Géza, Tarsoly Alfonz polgármester és dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Balogunyomtól a 86-os főút vasúti átjárójáig 558 méter hosszan épül meg most a kerékpárút. A Vas megyei önkormányzat által vezetett konzorciumban valósul meg a beruházás egy tavaly márciusi pályázaton nyert 68,1 millió forintból. Hosszú út, évek kitartó akarása vezetett odáig, hogy munkagépek vonuljanak a területre.

Stílusosan kerékpárral érkezett a sajtótájékoztatóra Mohos Géza, a Balogunyomi Kerékpáros Egyesület elnöke. Szombathelytől 29 kamion és 74 személyautó haladt el mellette – osztotta meg rögtönzött forgalomszámlálása eredményét. Ő volt az, aki 2017 márciusában egy több mint 3 ezer aláírást tartalmazó iratköteggel felkereste dr. Hende Csabát. Civil kezdeményezésüket a Balogunyom–Szombathely kerékpárútért az országgyűlési képviselő a kezdetektől támogatta. – Megszereztük a pénzt, elkészültek a tervek, meglettek az engedélyek, és még az idén elkészül a kerékpárút.

Sé után egy újabb Szombathely környéki település lakói tudnak kerékpárral munkába és iskolába járni, sportolni – mondta. Majd hozzátette: nem nyugszik, míg a Szombathely– Zanat kerékpárút meg nem épül. Ugyanígy fontos lenne Szombathely és Söpte kerékpáros összeköttetésének megteremtése is.

Megszállott bringás rajta kívül Tarsoly Alfonz polgármester is. Mint mondta, nemcsak a balogunyomiak élvezik majd a bicikliút áldását, hanem a környező települések lakói és a kikapcsolódni vágyók is. Balogunyom ezáltal felkerül a kerékpáros térképre. Mohos Géza a leendő út szükségességét emelte ki: „életveszélyes rámerészkedni a 86-osra.” A beruházást részletezve elmondta: várhatóan egy hónap alatt készül el a balogunyomi szakasz.

A szombathelyi szakaszra – a Petőfiteleptől a vasúti átjáróig – is rendelkezésre áll a fedezet. Minden összeállt ahhoz, hogy ha Szombathely is megvalósítja a beruházást – várhatóan még az idén –, akkor a teljes szakaszon tudnak gurulni. Hende Csaba megjegyezte: az új városvezetés is elkötelezett a projekt mellett.

Kiemelt képünkön: Pócza Balázs, a kivitelező cég képviselője, Mohos Géza, Tarsoly Alfonz és dr. Hende Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában