Márk Rosarium

2021.04.08. 07:00

Ötszáz rózsatövet oszt szét adományként Vas megyében

Ötszáz rózsatövet oszt szét Vas megyében adományként a Márk Rosarium, a Márk Gergely nemesítette rózsákból.

Merklin Tímea

Pócs Margit őrzi a rózsanemesítő Márk-örökséget

Fotó: Cseh Gábor

A rózsakertet 2013 óta építi Pócs Margit: nemcsak gyűjtötte a Márk-rózsákat, de közülük 710 fajtát regisztráltatott is a Nemzeti Biodiverzitás – és Génmegőrzési Központban.

A napokban szétosztott ötszáz rózsatőből kap az ELTE Savaria Egyetemi Központ, a büki evangélikus egyház, a csepregi és az oszkói művelődési ház, a vasvári könyvtár, a lócsi önkormányzat, a répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola, a bejegyzés alatt lévő Vasi-Hegyhát Natúrpark, a szombathelyi Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, az Őrségi Nemzeti Park, a kőszegi természetvédelmi látogatóközpont, a sárvári arborétum, a Vidéki Értékturizmus Kft. és a Vas Megyei Egyesített Szociális Intézmény sajtoskáli telephelye.

Pócs Margit őrzi a rózsanemesítő Márk-örökséget
Fotó: Cseh Gábor

– Nem küzdünk a bőség zavarával, hanem az történt, hogy Törökbálint városa, amely minden évben tőlünk vásárol rózsákat, ősszel nem tudta megszervezni a szokásos rózsatőmennyiség szétosztását. Halasztották tavaszra, de most is csak a felét vitték el – mondta Pócs Margit. – Az így megmaradt ötszáz rózsatőnek kerestem gazdát, olyan közösségeket, ahol megbecsülik majd ezeket a nemesített növényeket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában