Ügyészség

2021.05.25. 11:48

Elrendelték az embercsempész letartóztatását, akit a napokban fogtak el Sárvár közelében

A Vas Megyei Főügyészség közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy az ügyeletes ügyésze szombaton indítványozta annak a holland férfinak a letartóztatását, akit a rendőrjárőrök a 84-es főút Sárvárt elkerülő szakaszán 2021. május 21. napján értek tetten, miközben összesen négy szír migránst akart illegálisan Ausztriába juttatni.

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a férfi egy bérelt személyautóba a négy migránst, akik a magyar határt is illegálisan lépték át, a déli határ közelében, Baja térségében vette fel, hogy őket Magyarországon keresztül szállítsa és illegálisan Ausztriába juttassa.

A gyanúsítottat a Vas megyei rendőrök őrizetbe vették, a négy szír migránst, akik jogellenesen tartózkodtak Magyarország területén, az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték. A négy szír férfi visszatért Szerbiába. A Vas Megyei Főügyészség a szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

A Szombathelyi Járásbíróság ügyeletes nyomozási bírója vasárnap elrendelte egy hónapra a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.

Kiemelt képünk illusztráció!

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/holland-embercsempeszt-kapcsoltak-le-sarvar-kozeleben-4951426/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában