A hatodik születésfa

2021.05.18. 07:00

Huszonnégy papírszív kerül a magnóliacsemetére Jánosházán

Elültették a hatodik születésfát Jánosházán, minden tavaly született gyermek után egy, így kéttucatnyi papírszív kerül majd a fácskára, ha a vírushelyet engedi, akkor augusztusban.

Bakos Ágnes

Fotó: Bakos Ágnes

– Ez a hatodik születésfánk, a negyedik magnólia – mutatta Balázsné Németh Margit védőnő az egészségház udvarán. Tavaly 25 gyermek született Jánosházán és a védőnői ellátási körzethez tartozó hat községben összesen, egy család elköltözött, így kerül 24 papírszív majd a magnóliaágakra, éppen annyi, mint tavaly.

A pandémiás helyzet miatt elhalasztották a közös ünneplést, ahogy tavaly, idén is augusztusban, a szoptatási világhét alkalmából szeretnének nagyobb összejövetelt, amikor az ünnepeltek és szüleik is ott lehetnek a magnólia körül. A liget már formálódik, éppen ahogy Balázsné Németh Margit megálmodta – mondta el Kiss András polgármester. Úgy tűnik, a hetedik születésfának már nem lesz helye, de erre is van ötlete a védőnőknek: a terület másik oldalán egy sövény kialakításával ünnepelhetik majd a város gyarapodását.

A hatodik születésfára Déri Péter plébános és Kendeh- Kirchknopf László Domokos evangélikus lelkész kért áldást az ültetés alkalmával. A fa mellé már odakészítették a 24 papírszívet, és időjárásálló névsor jelöli a fa „tulajdonosait” a jánosházi egészségháznál.

Kiemelt képünkön: Kissné Pintér Katalin, a születésfa-ültetés fővédnöke, Kiss András polgármester, Kendeh-Kirchknopf László Domokos evangélikus lelkész, Déri Péter plébános, Balázsné Németh Margit védőnő, dr. Balás Endre jegyző és Szabó Szilvia védőnő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában