Magyarországon elsőként

2021.05.20. 07:00

Virtuális mobilitásról a vépi Hatos-iskolában

A Hatos Ferenc Általános Iskolában zajlott – Magyarországon elsőként – Virtuális Mobilitás nemzetközi továbbképzés az Erasmus+ projektben.

Tóth Kata

A részt vevő országok összegzését hallgatják a vépi iskola pedagógusai a zárónapon

Fotó: VN/Hatos-iskola

Négynapos, két workshopból, bemutatóórákból álló, lelkes diákok és pedagógusok részvételével zajló nemzetközi továbbképzést valósított meg az intézmény másik négy európai ország – Olaszország, Horvátország, Románia, Spanyolország – számára, mindezt virtuális formában.

A részt vevő országok összegzését hallgatják a vépi iskola pedagógusai a zárónapon
Fotó: VN/Hatos-iskola

– Hosszú szervezési folyamat, online meetingek és egyeztetések előzték meg az alkalmat, ami hatalmas kihívást jelentett az iskolánknak, de a diákok és a tanárok is mindenben mellettünk álltak. Tavaly tavasszal már a várakozás izgalmában voltunk, de a

járvány betörése miatt egy héttel a külföldiek érkezése előtt kellett lemondani a személyes találkozót. Egy év várakozás, közös online munka és találkozó után nem halaszthattuk tovább a szervezést – mondta Németh-Garas Ágnes Erasmus-csoportvezető.

Múlt héten zajlott a továbbképzés: a részt vevő országok ismerkedtek Magyarországgal, Vas megyével, Véppel és a vendéglátó iskolával, amelynek pedagógusai új tanítási formákat, technikákat, művészeti tevékenységeket tanítottak – a többiek bepillanthattak a magyar kultúrába. Pénteken, a zárónapon elkészült munkákat, dicsérő szavakat kaptak a külföldi kollégáktól. Abban bíznak, hogy ősszel a horvátországi mobilitási programban már személyesen vehetnek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában