olvasói panasz

2021.06.24. 07:00

Csikkek, flakonok, üvegek – lehangoló kép fogadja a Szombathelyre látogatókat a vasútállomáson – fotók

VN

Éhen Gyula téren tele a szemetes. 20210622 Szombathely Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Helyreigazítás

A 2021. június 24én Csikkek, flakonok, üvegek lehangoló kép fogadja a Szombathelyre látogatókat a vasútállomáson” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy a szombathelyi önkormányzat által szervezett nagytakarítás helyszínei közé nem fért be az Éhen Gyula tér.

A valóság ezzel szemben az, hogy a szombathelyi önkormányzat által szervezett városi nagytakarítás helyszínei közt az Éhen Gyula tér is szerepelt, ahol a SZOVA Nzrt. és a SZOMHULL Nzrt. szellemi foglalkozású alkalmazottai végezték a takarítási munkákat a városi nagytakarítás napján, 2021. június 10 én.

Korábban írtuk – Egy, a neve elhallgatását kérő, a Minerva utcában élő hölgytől kapott levelet a napokban szerkesztőségünk. Megkeresésünkre elmondta: hetente többször száll át az egyik buszról a másikra az Éhen Gyula téren, és azt tapasztalja, hogy a környéken mindig sok a szemét: flakonok, egyéb háztartási szemetek, féldecis üvegek eldobálva mindenütt, ráadásul a cigarettacsikkek a járda repedéseibe is beleültek. Hozzátette: több lakossági fórumon járt már ez ügyben, és az önkormányzatnak is jelezte a problémát, de úgy látja, hogy semmi nem változott.

Fotók: Cseh Gábor

Olvasónk szerint Szombathely e részét egyáltalán nem takarítják, pedig a szemetes városkép nagyban rontja a megyeszékhely megítélését az átutazók előtt.

Mi is körbenéztünk a helyszínen, és valóban: olvasónk állításai nem túlzók. Az eldobott cigarettacsikkek feltehetően azt mutatják, hogy korábban hol várakozhattak a helyi járatos buszokra az utasok – fehér pontként jelzik szerteszét, lehangoló látványt nyújtva. Sajnálhatjuk, hogy ha már utcaseprő nem jár erre felé, a szombathelyi önkormányzat által szervezett városi nagytakarítás helyszínei közé sem fért be az Éhen Gyula tér.

Kiemelt képen: Lehangoló látvány fogadja a Szombathelyre érkezőt a téren

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában