Megyei forduló

2021.06.14. 11:30

KRESZ-tesztet töltöttek és pallón kerekeztek a családok a szombathelyi vetélkedőn

Közlekedik a család címmel rendezett közlekedésbiztonsági vetélkedőt a rendőrség hétvégén. Az országos verseny megyei fordulójára idén is sokan neveztek, közülük többen nem először.

Gyöngyössy Péter

20210612 lözlekedik a család vetélkedő, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Nagy volt a készültség a Söptei úti objektumban szombaton. Ezúttal a hagyományos közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei fordulójára benevezett családokat várták a rendőrség munkatársai. A telephely udvarán mindenfelé bóják, apró színes tárgyak, különleges kerékpárok jelezték, hogy minden kész a versenyzők fogadására, és Marci, a vetélkedő felfújható „rendőr arca” is büszkén feszített a fogadóbizottság asztala mellett, várva a fotózkodó versenyzőket.

Az évek óta rendszeresen megszervezett országos program célja, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos és balesetmentes közlekedésre, és a családi közösség nevelő erejének fontosságára.

Kérdésünkre László Péter rendőr alezredes, a közlekedésrendészeti osztály vezetője elmondta, hogy a reggeli kilenc órai kezdésig 26 család jelentkezett interneten. Eddig kétszer nyerte meg Vas megyei család az országos versenyt. A megyei fordulón nyolc állomást kellett teljesíteni. KRESZ-tesztet, elsősegély-feladatlapot töltöttek ki, majd az autós és kerékpáros ügyességi feladatok következtek. Egyebek között egy kockakirakó segítségével közlekedési szituációkat oldottak meg és egy dobozból a kerékpár kötelező tartozékait kellett kiválogatni.

Muntean Zoltán nem először érkezett a családjával a versenyre. Tavaly ők nyerték a megyei fordulót, az országos döntőben negyedikek lettek. Szeretnek kerékpározni, a gyerekek KRESZ-szakkörre is járnak az iskolában.

Muntean Áron, a család 17 éves gimnazistája éppen végigmegy a kerékpáros ügyességi feladatokon. A bójás szlalom az egyszerűbbek közé tartozik. Kerékpározás közben labdát kell áthelyezni, billenő pallón kell átjutni, és léc alatt átbújni.

A rendőrség vasárnapi közleménye szerint a megyei fordulót a balogunyomi Merőtei család nyerte, ők képviselhetik Vas megyét az országos döntőn, ahol a fődíj nem mellesleg egy Škoda Kamiq személygépkocsi. Második lett a sárvári Süle, a harmadik pedig a szombathelyi Muntean család.

Kiemelt képünkön: Muntean Zoltán nem először érkezett családjával. Idén a harmadik helyen végeztek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában