látványos műsor

2021.06.09. 07:00

Ötvenéves hagyomány a Májusfa-kitáncolás Körmenden

Több száz táncos adott látványos és emlékezetes műsort a Rába-parti településen a kastélyudvarban szombat délután, amikor idén immár 50. alkalommal rendezték meg a hagyományos Májusfa-kitáncolást.

Markó Petra

Fotó: Jámbori Tamás

A rendezvény a körmendi Béri Balogh Ádám Táncegyüttessel egyidős. Az együttest 1968-ban alapította meg Pintér Pál. Az egyesülethez, a táncosokhoz szorosan köthető, hogy kialakultak testvérvárosi kapcsolatok Fürstenfeld és Roznov pod Radhostem városokkal. Az ő, illetve az első művészeti vezető, Antal László nevéhez főződik a Májusfa-kitáncolás elindítása is.

Szerettek volna ugyanis egy olyan alkalmat, amelyre jó magyar szokás szerint vissza tudják hívni azokat az együtteseket, amelyek vendégül látták őket otthonaikban. Erre a járványhelyzet miatt most nem volt lehetőség, de így is különlegesebbnél különlegesebb koreográfiákat mutattak be az érdeklődőknek a táncosok.

Felléptek a BBÁ utánpótláscsoportjai, a Partium Alapfokú Művészeti iskola diákjai, és közreműködött a sárvári Regős Népzenei Együttes. A nap zárásaként pedig a fiatalok kidöntötték a májusfát.

Kiemelt képünkön: Utánpótláscsoportok is színpadra álltak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában