Sok időt tölt a városban

2021.07.29. 07:00

Danics Dórának a közös pont mindig Szombathely marad

Minap a Városháza teraszán adott koncertet Danics Dóra. A szombathelyi kötődésű énekesnővel új formációjáról és a nyári terveiről beszélgettünk. De Dóra kitért arra is, hogy mennyire viselte meg őt a mögöttünk álló, koronavírussal tűzdelt időszak.

Polgár Patrícia

20210723 Szombathely Városháza terasz, Slágerterasz: Szombathelyi kötődésű énekesekből és zenészekből álló csapat igazi slágerparádét varázsolt a Városháza teraszára. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe Képen: Danics Dóra énekesnő

Fotó: Cseh Gábor

Annak, aki naprakészen követi az énekesnő munkásságát, feltűnhetett, hogy az utóbbi időben a korábbi folkos, popos hangzás mellett megjelent egy rockosabb, metálosabb irányvonal a repertoárjában. A műfajváltást a Tengerszem zenekar hozta meg számára.

– A Tengerszem a világzenét is játszó Cimbalibandhez szorosan kötődik, aminek én az énekesnője vagyok, a szerzőtársam Mazán Attila „Mazi” pedig a hangmérnöke a produkciónak. Mazi kért meg engem két évvel ezelőtt, hogy demóba rögzítsünk néhány dalt, amiket ő írt. Nekem pedig megtetszett ez az irány. Olyannyira, hogy jelenleg a második közös lemezünkön dolgozunk, amelynek én írom a dalszövegeit. Nagyon izgalmas feladat ez számomra, enynyire önazonosnak nem is tudom, hogy éreztem-e magam valaha – meséli az énekesnő. Hozzáteszi, a Cimbaliband és a Tengerszem is egy olyan fajta zeneiséget hozott az életébe, amiben korábban még sosem próbálta magát, de fürdőzik az alkotás folyamatában. – Még anno az X-Faktorban mondta nekem Geszti Péter, hogy „oké, hogy egy ménes van a torkodban, de azt néha vissza kellene fogni, mert nagyon sok”. Itt most ezt nem kell megtennem, száguldhat a ménes – lelkendezik.

Mint mondja, az elmúlt egy év számára sem volt könnyű, azonban a fellépések elmaradásával felszabadult idejét tevékenyen, alkotással tudta tölteni. – Ebből pénzt sajnos nem kerestem, anyagilag megviselt engem is a mögöttünk álló időszak. Emberileg kevésbé volt megterhelő számomra az, hogy egy kicsit jobban befele kellett fordulnom. Mivel spirituális beállítottságú vagyok, egy ideje már egyébként is művelem ezt. Bulizni nem járok, azzal a néhány barátommal, aki van, és a családommal pedig tudtam tartani a kapcsolatot – magyarázza. Azt azonban hozzáteszi, hogy Németországban élő édesapjával hosszú hónapokig nem láthatták egymást, mivel ő nem tudott hazajönni Szombathelyre. Ugyanis a város a közös pont Danicsék életében, a legtöbbször itt töltenek közösen időt.

Dóra nyara annyira sűrűre sikerült a fellépések szempontjából, hogy úgy látja, a nyaralás idén nem fog beleférni az idejébe.

– Lehet, hogy augusztus végén pár nap „balcsizással” fog telni, de számomra jelenleg az jelenti a legnagyobb kikapcsolódást, hogy dolgozhatok a Tengerszem zenekarral a Belső tenger című albumunkon, ami remélhetőleg ősszel meg is fog jelenni. Emellett a futás az, ami rengeteg energiát ad számomra – meséli Danics Dóra.

Kiemelt képünkön: Danics Dóra a mai napig sok időt tölt Szombathelyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában