Kitüntetések

2021.07.01. 07:00

Megköszönték a munkájukat – Pro Sanitate Savariae Életműdíj posztumusz dr. Rakos Gyulának

A Semmelweis-napi ünnepségen köszönte meg tegnap kora este a város az egészségügyi dolgozók munkáját. A Városháza házasságkötő termében több mint tízen vehettek át díjat.

VN

20210630 Semmelwies Napi díjátadó a Városházán, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Címzetes főorvosi cím használatára jogosult mostantól dr. Szremácz Renáta, a Váci Mihály utcai felnőtt háziorvosi rendelő háziorvosa. A díjátadó gálán vette át oklevelét. A közgyűlés az idén rendeletben döntött Az év szombathelyi ápolója 2021 kitüntetés adományozásáról. Az díjban hárman részesültek: Doma Éva, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Infektológiai Osztályának főnővére; Incze Nóra, az Intenzív Osztály ápolója, valamint néhai Lukács Zoltán, az Intenzív Osztály volt ápolója, aki posztumusz részesült az elismerésben.

A Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj II. fokozatát kapta Tóth Zsolt, az Országos Mentőszolgálat Szombathelyi Mentőállomásának mentőgépkocsi-­vezetője; Bogáti Ferencné, a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. Szombathelyi Egészségügyi Központjának asszisztense; Illés Erzsébet, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezetének fogászati asszisztense, valamint Dankovits József, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezetének ügyeleti gépkocsivezetője.

A Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért díj I. fokozatát Némethné Szemes Judit, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Mellkas-sebészeti Osztályának osztályvezető ápolója és Kőhalmi Judit, a kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályának ápolója vehette át. Szombathely Egészségügyéért díjjal az idén dr. Szatmári Évát, a Szent Márton utcai felnőtt háziorvosi rendelő háziorvosát és dr. Németh Pétert, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályának osztályvezető főorvosát tüntették ki.

Szombathely önkormányzata 2021-ben Pro Sanitate Savariae Életműdíjat adományozott dr. Rakos Gyula részére (posztumusz). A díj átadására a Szent Márton napi gálán kerül majd sor. Az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját dr. Nemény András polgármester köszönte meg a Városházán.

A Semmelweis-napi ünnepség előtt délután a koronavírus áldozatainak emlékére és az egészségügyben dolgozók munkája előtt tisztelegve emléktáblát avattak az Egészségügyi Alapellátó Központnál. A táblát a polgármester és dr. László Győző alpolgármester leplezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában