kultúra

2021.07.27. 07:00

Sokrétű és szépséges – Szentendre után jöhet a szegedi Thealter

A Mielőtt meghaltál című ifjúsági előadással szerepelnek a Soltis Lajos Színház stúdiósai a hazai színházi élet jelentős eseményén, a szegedi Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválon. A rendezőt, Nagy Péter Istvánt mindeközben a legígéretesebb pályakezdő díjával ismeri el a kritikuscéh. A 3 nővér előadást pedig ezúttal Szentendrén ünnepelte a közönség.

Ölbei Lívia

Fotó: VN/SLSZ

A stúdiósok a Mielőtt meghaltál előadással 2019-ben elhozták a fődíjat a II. Országos Diákszínházi Fesztiválról, Pécsről. A dráma átiratát Sándor Júlia dramaturg és a rendező, Nagy Péter István jegyzi. Az előadást július 29-én, csütörtökön 19 órakor Celldömölkön, a Koptik Odó utcai kamaraszínházban láthatja a közönség. A szegedi Thealteren július 31-én, szombaton vendégszerepel a társulat. A Színházi Kritikusok Céhe nyilvánosságra hozta: tagjainak szavazatai alapján Nagy Péter István (a 2021/22es évadtól a szombathelyi WSSZ művészeti tanácsának is tagja) kapja a legígéretesebb pályakezdő kategória díját. A díjátadót szeptember 12-én tartják Budapesten, a Bethlen Téri Színházban. A Soltis Lajos Színház és a Szentendrei Teátrum koprodukciójában készült 3 nővér – Sardar Tagirovsky átiratában és rendezésében – a celldömölki bemutató után most eljutott Szentendrére is: pótszékes telt házat vonzott, nagy sikert hozott a „rendkívül rétegzett és szépséges” Csehov-előadás.

Kiemelt képen: Mielőtt meghaltál. Tizenévesek sorskérdései

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában