Felhívás

2021.08.11. 21:00

A kiemelkedő munkáért

Kitüntetések adományozására írt ki felhívást Szombathely önkormányzata. A javaslatokat a Pedagógus Életműdíjra és az Ifjúságért díjra augusztus 31-éig várják. A díjakat évente egy-egy személy kaphatja, olvasható a szombathely.hu oldalon.

Vas Népe

Szombathely közgyűlése önkormányzati rendeletében az oktatás és az ifjúság területén kiemelkedő munkát végzettek részére alapította a Pedagógus Életműdíjat, amely annak adományozható, aki hosszabb időn át – de legalább 25 éven keresztül – kiemelkedő nevelő-oktató munkájával és életével a szülők, a diákok, valamint pedagógustársaik körében közmegbecsülést szerzett. Ifjúságért díjat pedig a rendelet értelmében az kaphat, aki kiemelkedő munkájával segítette a város ifjúságnevelési és ifjúságvédelmi feladatainak ellátását.

A díjakat évente egy-egy személy kaphatja. A Pedagógus Életműdíj adományozását kezdeményezheti a polgármester, az alpolgármesterek, a jegyző, az aljegyző, képviselő, képviselőcsoport, valamint a közgyűlés Oktatási és Szociális Bizottsága. Az Ifjúságért díj adományozását kezdeményezheti a polgármester, az alpolgármesterek, a jegyző, az aljegyző, képviselő vagy képviselőcsoport. A szombathely.hu oldalon szerepel még, hogy a kitüntetés adományozását az erre a célra rendszeresített nyomtatvány pontos kitöltésével lehet kezdeményezni a kitüntetésre javasolt személy szakmai tevékenységének bemutatásával. Valamint, hogy a kitüntetési javaslatokat augusztus 31-ig kell elküldeni az Egészségügyi, Kulturális és Köznevelési Iroda címére (Szombathely, Kossuth Lajos u. 1–3. szám), de személyesen is leadhatók a III. emelet 313. számú irodájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában