Jánosháza

2021.08.03. 11:00

Búcsúturnéján itt is megáll az Intim Torna Illegál

Két hónapja döntött a búcsú mellett az idén 11 éves Intim Torna Illegál. A népszerű koncertzenekar nyári fellépései már a búcsúturnéhoz tartoznak: Jánosházán is elköszönnek.

Bakos Ágnes

2010-ben alakult meg az Intim Torna Illegál – a Kistehén Tánczenekarból kilépett Dorogi Péterrel, Kiss Sándorral, Gálos Ádámmal és Nádasdi Jánossal –, aztán az elmúlt jó egy évtizedben számos slágert „gyártott” az ország egyik kedvenc koncertzenekara. A Vágjál lyukat a kádba szinte szlogen lett, azon kívül a Mennyország kapuján át, a Köszönöm szépen és Feltettem a polcra a szívemet is megjárta a rádiós slágerlisták tetejét.

A zenekar a társadalmi felelősségvállalásból is kivette a részét. Az ittas vezetés elleni kampányban csatlakoztak a rendőrséghez, a dalban közreműködött a Készenléti Rendőrség rezesbandája. Jánosházára ugyan nem hozzák az egyenruhás zenészeket, de a búcsúturné ideér. Augusztus 14-én, a jánosházi Városnapon lép fel az Intim Torna Illegál, ahogyan búcsúbejegyzésükben írják: „tizenegy év hiperaktív lét”, számos dal, klip, koncert, megtett kilométer után a zenekar felfüggeszti a működését.

Az albumok persze velünk maradnak: Cirkusz (2010), Kísérlet (2012), Mindenkinek igaza van (2014), Élni jöttünk (2018). A zenekar népszerűségét jelzi, hogy szeptemberre hirdetett budapesti búcsúkoncertjéből dupláznia kell – előtte még Jánosházán is igyekeznek méltóképpen búcsúzni rajongóiktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában