Fejlesztés

2021.08.02. 07:00

Hinta és kapaszkodó a platánok közé Bükön

Hintával és kapaszkodóelemmel bővül a Rákóczi park, még az ütéscsillapítás kiépítése van hátra az új játszóelemeknél a platánok árnyékában.

Bakos Ágnes

Dr. Németh Sándor mutatta az új elemeket a Rákóczi parkban

Fotó: Bakos Ágnes

Az utóbbi években minden városrészt érintett játszótérépítés vagy -bővítés – kezdte dr. Németh Sándor, Bük polgármestere. Bükfürdőn ott a sportpark, a felnőttjátszótér, Középbükön az iskola melletti játszótérre járnak, Felsőbükön a lakótelephez, Alsóbükön most épül a Deák parkban a játszótér – vette sorra. Azt tervezték, hogy nem dobják ki a Deák parkban lecserélendő elemeket, hanem azokat átviszik a Rákóczi parkba. Rosszabb állapotban voltak az eszközök, mint várták, ezért azok eredeti készítőjével újakat gyártattak – ezek láthatók most a Rákóczi parkban.

Félkész az állapot, hiszen a kapaszkodóelemet a csúszdához, a hintát a korábbi hinta mellé telepítették már, stabilan a földbe kerültek a tartóoszlopok. Hamarosan felszerelik a hintát, de előbb mindkét elemnél meg kell oldani az ütéscsillapítást. Ahogy a régebbi elemeknél, az újaknál is lécekkel körbekerítik a megfelelő méretben, az így kijelölt területet kaviccsal töltik fel, így lesz biztonságos a hinta és a kapaszkodó is. Mintegy 300 ezer forintba került a beruházás – számolt a polgármester.

Fából készültek, masszívak az új elemek, akárcsak a régebbiek, éppen annyira illenek a parkba és van még hely, zöld terület az esetleges további bővítésre. Márpedig bíznak abban Bükön, hogy az egyre több gyermek miatt szükség is lesz a játszóterek bővítésére

szerte a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában