Baráti nap

2021.08.17. 07:00

Olaszfán jól kifőzték: olasz tészta, magyar sütik

Saját zeneművet kapott az idei magyar–olasz nap Olaszfán, ahol a kamarakoncert és az olasz nyelvű szentmise után olasz tésztaétel készült.

Bakos Ágnes

Fotó: Bakos Ágnes

A koronavírus-járvány miatt sok olaszfai olasz még nem tudott „hazatérni”, de ha a szokottnál kisebb létszámmal is, megrendezték idén is a magyar–olasz baráti napot, hiszen az fontos ünnepük – mondta Fekete Róbert, Olaszfa polgármestere. Merkli Ferenc plébános celebrált olasz nyelvű szentmisét a Szent Miklós-templomban, ahol aztán a szombathelyi Vivace kamarazenekar adott koncertet. Jankovics Zoltán saját szerzeményei csendültek fel, nyitányként egy olyan mű, amelyet kifejezetten erre az alkalomra komponált a művész.

Az ünnepi ebédről tudtak a résztvevők, de az meglepetés volt, hogy közösen készítették el a főfogást: olivaolajos, fokhagymás, csipős paprikás tészta került a tányérokra. A poharakba olasz borokat töltöttek, desszertnek magyar házi süteményeket kínáltak – így lett egyszerre zöld-fehér-piros és piros-fehér-zöld augusztus 14-e Olaszfán. A látványos, hangulatos dekorációt még nem bontják el a templom körül, nagyszabású ünnepre készülnek a faluban: Ódor Anna Teréz orsovita szerzetes nővér születésének 100. évfordulóját ünneplik ­augusztus 20-án.

Kiemelt képünkön: Fekete Róbert polgármester (fehérben) is kötényt öltött aznap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában