kulturális nap

2021.08.02. 10:00

Repültek a sodrófák és a gumicsizmák Molnaszecsődön

A település önkormányzata és a Molnár Lajos Egyesület közösen szervezte meg a falu kulturális napját.

Tóth Judit

A falunap kezdetére éppen eleredt az eső, de ez a részvételi hajlandóságot egyáltalán nem befolyásolta. A fedett közösségi tér megtelt érdeklődőkkel, akik a közös ebéd elfogyasztása közben Horváth Pika Tibor és együttese muzsikáját élvezhették. Varga Gyula polgármester köszöntője után V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő vette át a szót.

Hangsúlyozta, az elmúlt másfél év nehéz volt mindenkinek. Most viszont újra lehet közösségbe járni, lehetnek ünnepi alkalmak, amelyek a települések életében is meghatározók. Szó esett a folyamatos fejlődésről is: végéhez közeledik a település csatornaberuházása, majd a járdák és utak rendbetétele következik, de közös álom az óvoda felújítása is. Programok tekintetében is jön támogatás, a kormány az ötezer lélekszám alatti településeknek egymillió forintot ad falunapok szervezésére, a helyi értékek bemutatására is lesz lehetőség, mintegy hárommillió forintos pályázati forrás segítségével.

Ezután Németh Ádámot köszöntötték, aki már második alkalommal szervezett labdarúgótornát az óvoda megsegítésére. A támogatást Molnárné Szabó Judit, a helyi intézmény vezetője vette át.

Délután és este a szórakozásé volt a főszerep. A zenés-táncos programok mellett lehetett lovaskocsikázni, kézműveskedni. Nem maradt el a hagyományos sodrófa- és gumicsizmahajító verseny sem, volt tombolasorsolás, báli vigadalom és éjszakai tábortűz a Rába partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában