Rendelkezés

2021.08.22. 07:00

Tömegközlekedés igazolvánnyal

Az olasz kormány bejelentette, hogy szeptember 1-jétől a tömegközlekedési eszközökre is csak Covid-igazolvánnyal lehet felszállni. Ide tartoznak a repülők, buszok és kompok is.

Vas Népe

Fotó: pixabay.com

Covid-útlevél vagy zöldigazolvány azoknak jár, akik megkapták legalább az első adag oltást, vagy az elmúlt 48 órában végzett PCR- vagy antigéntesztjük negatív lett. Azok is jogosultak a dokumentumra, akik az elmúlt hat hónapban épültek fel a koronavírusból. Az olasz hatóságok jelenleg csak a Pfizer-, a Moderna-, az AstraZeneca- és a Janssen-vakcinát fogadják el – számolt be a travelo.hu.

Ezenkívül egy ábécérendszert is kialakítottak, mellyel az egyes országok járványügyi helyzetét rangsorolják. Az A és B listára azok az országok kerülnek, ahol a járvány enyhe; az A listás országokból nincs belépési korlátozás, viszont jelenleg egyetlen ország sem tartozik egyik említett kategóriába sem. A C listás országokból érkezőknek egy digitális űrlapot kell kitölteniük, és be kell mutatniuk a zöldigazolványukat (Green Pass) vagy a negatív teszteredményüket. Ezek hiányában az utazóknak öt napra karanténba kell vonulniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában