Top-program

2021.09.27. 07:00

Minibölcsődével gazdagodott Sorokpolány

Átadták azt a nyolc férőhelyes minibölcsődét, amelyet a TOP-program 80 millió forintos támogatásából valósított meg a falu. Szombaton V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő avatóbeszédében reményét fejezte ki, hogy a gyermeklétszám növekedése talán egyszer az iskola újbóli megnyitását is lehetővé teszi.

Gyöngyössy Péter

Az egykori iskola épületében kialakított létesítményt a szombati közösségi és családi napon adták át. A Bóbita óvoda csoportjainak műsora után Mező Gáborné polgármester ünnepi beszédében elmondta, hogy több éve fogalmazódott meg az igény a bölcsőde létrehozására. Emlékeztetett rá, hogy a település az elmúlt időszakban jelentős kormányzati támogatást kapott: sportpark létesítésére, a temetők ravatalozóira, útfelújításra és településfásításra is.

V. Németh Zsolt ország- gyűlési képviselő avatóbeszédében elmondta, a kormány családtámogatási rendszerének fontos célja a gyermekvállalás segítése. A választókerületben a TOP keretében 14 új bölcsőde nyílhatott meg vagy bővülhetett. Sorokpolányból már nem elvágynak a fiatalok, hanem egyre több a beköltöző, és növekszik a gyermekek és ezzel az óvodások száma is.

– Egy településnek az ott lakó közösség a legnagyobb erőforrása – hangsúlyozta a képviselő. – Nincs jövő a közösség megújulása nélkül, a legfontosabb, legsokszínűbben felhasználható energia az, ami a helyiek szívében, lelkében tudásában, akaratában rejlik. Ezért fontos, hogy szülessenek gyerekek.

Beszédet mondott még Gőczéné Geröly Andrea óvodavezető, Magyar Katalin védőnő, Sebestyén Bianka, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője, Glavanics Krisztina, a Vas Megyei Közgyűlés tagja és Éles Krisztina, a Nemzeti Művelődési Intézet Vas megyei igazgatója. A létesítményt dr. Stift Zoltán plébános áldotta meg.

Kiemelt képünkön: V. Németh Zsolt, Éles Krisztina, Glavanics Krisztina, Gőczéné Geröly Andrea és Mező Gáborné a csoportszobában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában