Évforduló

2021.09.27. 11:00

Országzászlót avattak Nicken – fotók

Országzászló-avatással zárták szombaton a településen a Nick első írásos említésének 800 éves évfordulója alkalmából rendezett programsorozatot.

Vas Népe

Csorba József polgármester beszédében kiemelte: annak, hogy a településnek már 800 éve van írott történelme, oka van, mégpedig az, hogy az itt élő emberek befogadóak, összetartók voltak egymás és az ország érdekében. Kívánta: ez a zászló jelképezze az itt élő emberek szorgalmát, összetartozását, magyarságtudatát.

Szabó Ervin, a Helyi Értéktár Bizottság elnöke arra emlékeztetett: a kis települések, mint Nick is, csak úgy képesek fennmaradni, ha az ott lakók életben tartják. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke pedig így köszöntötte az ünneplőket: – Az emlékmű meghatott itt a templom előtt a modernségével, aminek mélyén mégis ott van az ősi jelképrendszer, ott van a tetején a kereszténység és legősibb uralkodóházunk szimbóluma.

A rendezvény a közösségi színtérben folytatódott, ahol Kerekes György, a Panoráma Világklub Nyugat-magyarországi Régió elnöke megnyitotta a Balánbányai Egyeskő Alkotótábor kiállítását.

Kiemelt képünkön: Majthényi László közgyűlési elnök az emlékmű előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában