Tanévnyitó

2021.09.01. 07:00

Semmit sem veszít értékeiből, kincseiből a körmendi iskola

Megtartották a Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola első, szentmisével egybekötött tanévnyitó ünnepségét a Szent Erzsébet-plébániatemplomban.

Markó Petra

– Azzal, hogy az iskola egyházi lett, semmit nem veszít el az eddigi értékeiből és kincseiből, hanem ezeket megőrzi, és valami különlegeset kap még ezek mellé – kezdte ünnepi gondolatait dr. Székely János megyés püspök, majd arra mutatott rá, hogy a diákoknak mostantól fogva a tanárok mellett lesz egy új titokzatos tanítójuk: maga Jézus. – Ő az emberiség legnagyobb tanítómestere, akinek az élete, tanításai, kereszthalála, feltámadása nagyobb hatással volt a történelmünkre, mint bármi más – folytatta az egyházi vezető, majd hozzátette azt is, nem matematikára, nem angolra fog tanítani, hanem az életet fogja tanítani. Azt, hogyan legyen valaki boldog, hogy miért létezünk, merre kell menni, de tanít a becsületességre, szelídségre, a nagylelkűségre és a szeretet tudományára – fogalmazott. Szólt arról is, ahhoz, hogy ezt a diákok be tudják fogadni, nyitott szívvel kell járniuk.

A tanévnyitón az imádság azért zengett, hogy az iskola falai között ne legyen csúnya beszéd, veszekedés, keserűség, kicsúfolás, helyette legyen benne több segítés, öröm, jóság, tudásvágy és tisztelet.

A folytatásban a megyés püspök felidézte az iskola új névadójának példás életútját, majd megáldotta azt a 11 feszületet, amelyet az iskola minden osztályának falára elhelyeznek.

Kiemelt képünkön: Székely János a tanévnyitó ünnepségen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában