KSH

2021.10.03. 17:00

Egyetemisták statisztikai versenye

Már lehet jelentkezni a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által meghirdetett STAT WARS UNI elnevezésű statisztikai versenyre. A dobogós csapatok pénzjutalomban részesülnek.

Vas Népe

A KSH a magyar statisztikai szolgáltatás nagy múltú centruma, átfogó adatokat és elemzéseket ad a gazdaságot, a társadalmunk minden egyes szegmensét meghatározó kérdésekben. A hivatal és partner­intézményeinek célja, hogy a statisztikai jártasság fontosságát népszerűsítse a felsőoktatásban részt vevő diákok körében, ezért idén is meghirdették a STAT WARS UNI elnevezésű versenyt egyetemi MSc-hallgatóknak.

Közleményükben azt írják, a négyfordulós megmérettetésre maximum háromfős, egyetemi MSc-hallgatókból álló csapatok jelentkezését várja a hivatal. A részvétel feltétele a statisztikai alapok ismerete. A jelentkezők 3+1 fordulóban, gazdasági, társadalmi és területi adatsorokat tartalmazó feladatokban mérik össze a tudásukat. A munkáikat egyetemi oktatókból álló zsűri értékeli.

Az első három forduló elektronikus formában zajlik. A december 11-ei döntőnek a Statisztikai Palota ad otthont. A döntőbe a legmagasabb pontszámot kapott öt csapat jut tovább, közülük kerül ki a három dobogós. Az első helyezett csapat 900 ezer forint, a második 600 ezer forint, a harmadik pedig 450 ezer forint pénzdíjban részesül. A nevezési határidő október 14-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában