Megyei döntő

2021.10.16. 07:00

Megmozgatták az agytekervényeket az Oladi Nyugdíjas Klubban – fotók

Pénteken délelőtt az Oladi Nyugdíjas Klub volt a házigazdája a Vas megyei Nyugdíjas Szövetség Nyugdíjas Akadémikus vetélkedője megyei döntőjének.

Tersztyánszky Krisztina

20211015 szellemi vetélkedő nyugdíjasoknak, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Minden évben az a klub nyeri el a szervezés jogát, amelyik az előző évben a legjobban szerepelt. Mivel tavaly a pandémia miatt nem lehetett megtartani a programot, így ezúttal a két évvel ezelőtti nyertes lett a házigazda. A szervezőknek nemcsak a helyszínt kell biztosítaniuk, hanem mindig az adott klub tagjai állítják össze a változatos kvízkérdéseket is. Ezúttal Lestár Józsefné, Kiss Ferencné és Pajor Péterné gyűjtöttek össze a sporttól kezdve a biológián, földrajzon át az irodalomig és a zenéig terjedő témákban a feladványokat. Az előzetes online fordulók után hét csapat jutott be a döntőbe, közülük hatan tudtak eljönni az oladi közösségi házba.

A délelőtt különféle tematikájú feladatlapok mellett célba dobás is színesítette a megmérettetések sorát, esélyt adva az ügyességnek és a szerencsének is a végső sorrend kialakulásában. Az asztaloknál a Vidám Nyugdíjasok, a Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok, az Aranykorúak férfikülönítménye, a vépi Nefelejcs Nyugdíjasklub, az Oladi Nyugalom Szigete klub és a Szentgotthárdi Városi Nyugdíjas Egyesület háromfős csapatai hajoltak a feladatlapok fölé.

A döntő összesített pontszámai alapján az első helyen az Aranykorúak, második helyen a Határőr Nyugdíjasok végeztek, harmadik pedig a Szentgotthárd Városi Nyugdíjas Egyesület csapata lett. A dobogósok könyvutalványt kaptak, az első helyezett pedig megbonthatta a Gál Sándor atya által felajánlott üveg pezsgőt.

Kiemelt képünkön: Az Aranykorúak csapata végzett az első helyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában