Hagyományos program

2021.11.05. 07:00

A civilek terveiről Döröskén

A hagyományos Vasban-civilben program helyszíne ezúttal a 118 lelket számláló település volt.

Tóth Judit

20211104 Döröske Vasban-civilben - Vas megyei civil és közművelődési fórum. Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A Vasban-civilben programsorozat döröskei állomásán Dománé Tóth Erika polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a település épített és szellemi örökségéről esett szó. Az Árpád-kori templomról, a tóról, a környező szőlőhegyekről és a mérleggyűjteményről, valamint az itt született Tuli József József Attila-díjas íróról, Takács Ferenc helytörténeti munkájáról és a Kölcsönkért tekintetek című kötetről, amely a faluról szól.

Bemutatkozott a 2006-ban alapított, ma harminc taggal működő Döröskei Örökségóvó, Faluszépítő és Falufejlesztő Egyesület. A civil szervezet tevékenységéről Tóth Csabáné elnök számolt be. A Varga Jenő Természetbarát és Sportegyesület jövőbeni terveit Takács Judit vezető fogalmazta meg. Meskó Krisztián, a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ képviseletében a következő évi egyszerűsített NEA-pályázatokról beszélt, a Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatóságának két munkatársa, Bognár Alexandra és Földesi János pedig a közművelődés aktualitásairól tájékoztatott. A program végén Döröske két nevezetességét, az Árpád-kori Szent Jakab-templomot és a mérleggyűjteményt nézték meg a résztvevők.

Kiemelt képünkön: Tóth Csabáné a fórumon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában