Magyar Falu Program

2021.11.15. 17:30

A kőszegszerdahelyi tűzoltók új csapatszállító autót és eszközöket kaptak – fotók

Átadták szombaton a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület pályázatokon elnyert eszközeit. A tűzoltószertár előtt elismerések is gazdára találtak.

Tóth Kata

20211113 Eszközátadó a tűzoltóságon, Kőszegszerdahely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A Magyar falu program pályázatán 5 millió forintot nyertek csapatszállító kisbusz vásárlására: ebből Németországból vásároltak egy jó állapotú, nyolcszemélyes Mercedes Vitot, amely B kategóriával is vezethető. Csomagtartójában málhateret alakítottak ki a tűzoltó-technikai és műszaki mentési eszközöknek. Az autó a csapatot képzésekre, tűzoltóversenyekre is szállítja majd, és hasznos lesz tűzoltó énekkaruk vagy a színjátszókör fellépésekre való eljuttatásában is, mondta Mersich Miklós parancsnok.

Aztán sorolta tovább: a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán 1,2 millió forintot, a 2021-es Magyar falu program pályázatán majdnem 2 millió forintot nyertek. Az összegekből több műszaki mentési eszközt, köztük akkus orrfűrészt, dugólétrakészletet, teleszkópos létrát, antitrauma-hordágyat, légzőkészülékeket és védősisakokat is vásároltak, és jól felszerelt Medic táskát tudtak összeállítani Csejtei Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság instruktora szakmai támogatásával.

A felszerelések óriási lépést jelentenek ahhoz, hogy a beavatkozásokat a különböző kárhelyszínen még hatékonyabban tudják végezni – emelte ki. Juhos Ferenc atya szentelte fel az új autót és az eszközöket, majd elismeréseket adott át a parancsnok. Elsőként Göncz Szabolcsnak, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnokának az évek óta tartó szakmai és emberi támogatásáért; Csejtei Balázsnak a Medic táska összeállításában nyújtott segítségéért és az oktatásokért; Harsányi Zsoltnak, a 5th Gear Kft. ügyvezetőjének és Bognár Dávidnak, egyesületük elnökének.

A két utóbbi elismerést úgy magyarázta: új légzőkészülékeik a hivatásos erőknél is rendszeresített 300 baros típusok. Ezek felmálházásához komplett átalakításra volt szükség a gépjárműfecskendőben. Bognár Dávid Harsányi Zsolt támogatásával munkaidejében a cégben tervezhette meg és gyárthatta le a tartókat, amiket azóta már beszereltek. Josef Wycisk sieg­g­rabeni tűzoltó munkáját is emléktárggyal köszönte meg: ő az új autó német nyelvű ügyintézésénél segített.

Göncz Szabolcs köszöntőjében erős, fejlődő, a megyében is kiemelkedő egyesületnek nevezte a kőszegszerdahelyit. Példaértékűnek mondta, ahogyan tesznek a településért, a közösségért és embertársaik biztonságáért. Az ünnepségen közreműködött a Flórián Tűzoltó Énekkar.

Kiemelt képünkön: Jobbról: Bognár Dávid elnök és Mersich Miklós parancsnok az ünnepélyes átadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában