Bűnügy

2021.11.07. 10:00

Egy férfi a dunnák, párnák megvásárlása helyett, inkább az aranyékszereket vitte el a sárvári sértettől

A vádlott 410 ezer forint kárt okozott a sértettnek, mely nem térült meg.

Vas Megyei Főügyészség

Fotó: Illusztráció!

A Sárvári Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2019 és 2020 évben több megyei napilapban hirdette magát, hogy dunnákat, párnákat, hagyatéki bútorokat vásárol fel. A hirdetésre jelentkezett a hetvenes éveiben lévő sárvári sértett is. A vádlott 2019 szeptemberében megjelent a sértett lakásán, ahol a már összekészített dunnákkal nem foglalkozott, hanem a sértett szobájába ment, ott ékszerek után kutatott, három arany karikagyűrűt és egy arany nyakláncot, valamint öt olajfestményt vett magához, hogy azokat megvásárolja.

Miután a vádlott kivitte az autójába a festményeket és az aranyakat, a sértett felszólította, hogy fizessen. A vádlott közölte, hogy el kell mennie, mert étkeznie kell és be kell venni a gyógyszereit, de megígérte, hogy visszajön fizetni, azonban az autóval történt távozása után elérhetetlenné vált.

A vádlott 410 ezer forint kárt okozott a sértettnek, mely nem térült meg. A vádlott 2020 nyarán, ugyanezen a módszerrel egy dunaújvárosi sértettnek 73 ezer forint kárt okozott, akitől fizetés nélkül karórát, olajfestményt, háztartási gépet csalt ki.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában