Útfelújítás

2021.11.03. 07:00

Folyamatosan fejlődik Zsédeny

Befejeződött a Kossuth utca még hiányzó szakaszának felújítása, teljes hosszában a járdát is rendbe tették. A település több mint tízmillió forintnyi kormányzati támogatást nyert a beruházásra. Más fejlesztések is voltak.

Vas Népe

– Az M86-os út megépítése könnyen elérhetővé tette Zsédenyt, a pályázati lehetőségek pedig hatalmas lendületet adtak a településnek – fogalmazott Bognár László polgármester, aki köszönetét fejezte ki a lobbitevékenységért a térség országgyűlési képviselőjének. Összesen több mint 45 millió forintot fordítottak a falu útjainak, járdáinak korszerűsítésére. Csatlakozott a település az országos fásítási programhoz is: mintegy harminc szil-, nyír- és juharfát ültettek el a 84-es út melletti üres területre, illetve a temető és a játszótér környékére.

– Közös célunk, hogy a kistelepüléseken is lépésről lépésre jobb körülményeket teremtsünk. Ennek jó példája Zsédeny. A korábbi években kiépült a csatorna, a kormány Magyar falu programja és belügyminisztériumi támogatások révén pedig nemcsak utak, járdák újultak meg, közterületi eszközökkel is gazdagodott a falu. Komoly támogatás érkezett a kisboltfejlesztésre is az itt élők érdekében – hangsúlyozta Ágh Péter.

Kiemelt képünkön: Ágh Péter és Bognár László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában