Projekt

2021.11.29. 07:00

Kooperatív feladatok az egészség jegyében Kőszegen

Tíz lengyel középiskolás diák és két tanár vendégeskedett egy hétig a Kőszegi Evangélikus Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban. A Fókuszban az egészség projektben dolgoztak együtt TEKI-s társaikkal.

Tóth Kata

Fotó: Ohr Tibor

Gazdag programot szerveztek házigazdáik a lengyelországi Chojna hasonló profilú középiskolájából érkezett fiataloknak. Ismerkedtek egymással és Kőszeg látnivalóival, Szombathelyre látogattak, és minden délelőtt jutott idő az egészséggel kapcsolatos témákat körbejárni angol nyelven, tudtuk meg Várvizi Henriette tanárnőtől.

A helyszínen kiderült még: feladatokkal, interaktív elemekkel, az egészségneveléshez készített kártyajátékkal, keresztrejtvénnyel, szójegyzettel, szövegértési feladatokkal a vendéglátók és a lengyelek is készültek. Társasjátékot alkottak, többnyelvű – angol, lengyel, német, török munkafüzetekben dolgoztak, elméleti kérdéseket beszéltek át mások mellett az alkohol-, a cigaretta-, a droghasználat témájában a lengyel kormány és az EU támogatásával megvalósult programban.

A TEKI-ben ez volt az első alkalom, hogy külföldi csoportot láttak vendégül EU-s programban. A következőkben minden lehetőséget szeretnének megragadni, hogy nemzetközi projektek részesei legyenek. A kapcsolatépítés, a nyelvgyakorlás, a gyerekeket érintő témákban való elmélyülés lehetőségei mind pozitív hozadékai az együtt töltött időnek.

Kiemelt képen: Az egészség témára fűzték fel a feladatokat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában