Búcsú

2021.11.22. 07:00

Püspöki évzárás a Kelemen-ünnepen Bükön

Püspöki szentmisével zárta az egyházi évet a büki katolikus egyházközség a plébánia és a város védőszentjének, Szent Kelemen pápának ünnepén.

Bakos Ágnes

Fotó: Bakos Ágnes

– Sokan életük feláldozása árán is kitartottak az Isten országának építése mellett, ilyen volt Szent Kelemen pápa is, akit ez a közösség mint templomuk és településük védőszentjét különös módon tisztel – mondta tegnap szentbeszédében dr. Veres András, a Győri Egyházmegye püspöke a Szent Kelemen-templomban. Arról beszélt, hogy napjaink keresztényei sem kivételek: elég csak a közel-keleti keresztényekre tekinteni, láthatjuk, ott naponta realitás, hogy életükkel fizetnek hitükért, és ha nem is fizikai erőszakként, de saját környezetünkben is látunk veszélyt hitünkre – mondta.

– Minden korban voltak és reményeink szerint lesznek is, akik Isten országa mellett bátran kiállnak. Imádkozzunk a mai szentmisében azért, hogy mindig hűségesek maradjunk keresztény életünkhöz – fogalmazott a püspök az egyházi év utolsó vasárnapján, amikor templombúcsút is ünnepeltek Bükön. – Kelemen pápa „vízfakasztóként” tisztelt szent, nem lehet véletlen, hogy Bük számára mára meghatározó a múlt század második felében felszínre hozott gyógyvíz – emlékeztetett az egyházközség képviselője a püspököt köszöntve.

Kiemelt képünkön: Dr. Szalai Gábor plébános és dr. Veres András püspök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában