Polgármesteri értékelő

2021.12.30. 07:01

A bölcsődeépítés éve (is) volt - Készítik elő a következő beruházásokat Vépen

Az idei Vépen is a Covid éve volt, az élet azonban nem állt meg, 2021-ben is jelentős eredményeket értünk el a város fejlesztése érdekében – mondta évértékelőjében Kovács Péter, Vép polgármestere.

Tóth Kata

Kovács Péter: ”Sok minden megtörtént az idén, és sok feladatunk van, hogy céljaink a jövőben is teljesüljenek

Fotó: Unger Tamás

– Vépen 2021 a bölcsődei beruházás éve (is) volt, hiszen augusztus végére, a vállalt szerződési határidő szerint elkészült az épület. Mire a tényleges működési engedélyt októberben megkapta a város, már mind a 24 férőhely betelt. A sok karbantartási és felújítási munka mellett jelentősebb változás még, hogy valamennyi buszváró egységes arculatot kapott, és megvalósult a régóta esedékes sportpálya-megálló is. A Magyar Közút és a GYSEV vállalt együttműködésében új burkolatot kapott a vasúti olajszennyezés során károsodott Toldi utca. A Gamesz részére egy új toldaléképület is elkészült – sorolta a városvezető. 

 

– Sok volt a panasz a temető melletti utcákban, hogy viharos szél esetén gyakran összeérnek a vezetékek, és ilyenkor áram nélkül maradnak az otthonok. A szolgáltató az idén erre is pontot tett az utcákban oszlopok és vezeték cseréjével, egy új trafó megépítésével. A város vagyonát a Bihari utca 7. és a temető bővítéséhez szükséges terület megvásárlásával is gyarapítottuk. Az egyházközség is sikeresen pályázott, így idén sor került a templom alászigetelésére és párhuzamosan a padsorok felújítására is. Nagyrendezvényünk, a Világ Közepe Fesztivál idén is elmaradt, de kisebb volumenben pótoltuk a hiányát egy KisVárosnappal, közös főzőcskézéssel. Civil szervezeteink igyekeztek egyben tartani tagságukat. Idén ünnepelte a polgárőrség a 20., Nefelejcs Nyugdíjas Klubunk a 40. születésnapját. Ősszel megtartottuk a tavaly született gyerekek polgárrá fogadását a Tündérkertben faültetéssel, és a Tegyünk Együtt Vépért egyesület is magasba emelte a gyerekeket. A vírushelyzet miatt őszre került a Vas-Film – Vas megyei Függetlenfilm Fesztivál, ami idén is nagy sikerrel zárult. Már a 2022-es pályázatot is meghirdették a szervezők. Továbbra is kapcsolatban vagyunk testvérvárosunkkal, Tasnáddal. Bízunk benne, hogy az országok közötti vírusmentes közlekedés és ezzel a kétirányú kapcsolat korábbi rendje is helyreáll – hallottuk a polgármestertől.

 

 Vépen továbbra is aktív a sportélet. A labdarúgó felnőttcsapat a megyei I. osztályban az előkelő 4. helyen fejezte be az őszi időszakot. Továbbra is aktívan sportol az öregfiúk csapata is. 

 

– Az élet akkor megy tovább zökkenőmentesen, ha a jövőt is folyamatosan tervezzük. Ennek szellemében folyik a Vép–Szombathely kerékpárút közbeszerzése, jövőre meginduló kivitelezése. Zajlik a TOP+ pályázatok előkészítése. Félve mondom, de biztató jelek vannak tornaterem építésére a tankerülettel összefogva, bár még nagyon sok a tennivaló. Sok-sok tiltakozásom ellenére a Véptől nyugati irányban levő területen készül továbbra is az M86-os autóút Szombathely–Körmend szakaszának tervezése. Igyekszem a számunkra legelőnyösebb pozíciót kiharcolni a létesítmény megépítésével kapcsolatban. A jövőt tekintve továbbra is rossz hír, hogy a felnőtt háziorvosi praxisok betöltésére nincs jelentkező. Sok minden történt az idén, és sok feladatunk van, hogy céljaink teljesüljenek. Ehhez egészséges környezet kell, és továbbra is szükség van az összefogásra és támogatásra, amit a lakosság részéről napról napra megkapunk – ezekkel a gondolatokkal kívánt boldog és sikeres új évet Kovács Péter. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában