Változik a menetrend is!

2021.12.20. 20:20

Bemutatták: ilyen autóbuszok járnak majd 2022-től Szombathelyen - videó, fotók

Január 1-jétől tíz évig a Blaguss Agora Hungary Kft. működteti a helyijáratos szolgáltatást a megyeszékhelyen, változik a menetrend is. Az új buszokat hétfőn mutatták be az Emlékmű alatti parkolóban.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Fotó: Unger Tamás

Lapunk is többször hírt adott már róla: jövő évtől harminchárom új, alacsonypadlós, környezetbarát, klimatizált Mercedes típusú autóbusz áll forgalomba Szombathelyen. A tömegközlekedésre kiírt közbeszerzési pályázatot a soproni központtal rendelkező, osztrák többségi tulajdonban lévő Blaguss Agora Hungary Kft. nyerte el tíz évre.

 

 Szlávik Gábor ügyvezető igazgató a hétfői nyilvános buszbemutatón elmondta: néhány napon belül az új járműflotta valamennyi tagja megérkezik a városba. Kitért arra is, hogy elkészült az új, 2022-es menetrendi kiadvány, a füzet tartalmazza Szombathely helyi autóbuszvonalainak menetrendjét, valamint egy nagyméretű vonalhálózati térképet. 

 

Hozzátette: reményeik szerint a korábbiaknál komfortosabb, utasbarátabb megoldást sikerült találniuk. Modernizálják a jegyértékesítési rendszert is, a „közlekedési mobiljegy” alkalmazással egyszerűen, kényelmesen lehet majd megváltani a szombathelyi helyi autóbuszokra érvényes jegyeket, bérleteket. Változás, hogy az autóbuszvezetőknél 2022-től készpénzért nem lehet jegyet vásárolni, az autóbuszokat ugyanakkor felszerelik jegykiadó automatákkal, így kényelmesen, gyorsan, bankkártyával megvásárolható a fedélzeten a menetjegy vagy napijegy. 

 

Az applikációval nemcsak a menetrend, a tényleges indulási időpontok is láthatóak lesznek. Nemény András polgármester reményét fejezte ki, hogy a jövőben többen használják a tömegközlekedést, így javulhat a levegőminőség is. Horváth Soma alpolgármester szintén üdvözölte a Blagusst Szombathelyen, úgy fogalmazott: ez az út a jövőbe. A decemberi bérleteket január 5-éig fogadja el a Blaguss a járatain. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában