összegzés

2021.12.03. 19:00

Előrevinni, nem hátra – Vasi országgyűlési képviselők a 2022-es intézkedésekről

A várakozásokat is felülmúló gazdasági mutatók bizonyítják, a koronavírus- járvány kezelése sikeres volt Magyarországon. Ez újabb intézkedéseket tesz lehetővé a 2022-es esztendőben: emelkednek a bérek és a nyugdíjak, továbbá jelentős támogatásra számíthatnak a családok és a fiatalok. A részleteket Vas megye országgyűlési képviselői: Hende Csaba parlamenti alelnök, V. Németh Zsolt miniszteri biztos és Ágh Péter ismertették lapunknak.

VN

Orbán Viktor miniszterelnök korábban a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a magyar gazdaság teljesítménye elérte a járvány előtti szintet, ezért lehetőség nyílik sok olyan lépésre, amelyre eddig nem lehetett gondolni. A kormányfő bejelentette, 2022. január 1-jétől megemelik az ápolónők bérét 21, a bölcsődei, a szociális világban, illetve a kultúrában dolgozók bérét pedig húsz százalékkal, továbbá tízszázalékos béremelést kapnak a tanárok és az óvónők. Nincs egy hónap hátra a 2021- es esztendőből, mára kiderült, a Fidesz–KDNP kormány döntései értelmében jövőre további négy fontos területen is előrelép Magyarország.

– Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra. Ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően a Vas megyében élők is jelentős támogatáshoz jutnak – hangsúlyozta lapunknak Hende Csaba parlamenti alelnök, Szombathely és a Szombathely környéki települések ország gyűlési képviselője. Kiemelte: a kormány az idősek iránt érzett megbecsülése jeléül visszaépíti a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat. A 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé a teljes 13. havi nyugdíjat biztosítja jövő februárban mintegy 2,5 millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek. Szólt arról is, januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. A minimálbér így magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal által fizetett 2010-es átlagbérnél.

– Ellentétben a baloldallal, mi a családok támogatásában hiszünk, és nem akarunk újabb terheket tenni a vállukra, ahogy azt ők a 2009-es gazdasági világválságkor tették – hangsúlyozta V. Németh Zsolt miniszteri biztos, Dél- Vas megye országgyűlési képviselője. Hozzátette: a magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány február 15-éig mintegy kétmillió szülőnek, összesen 600 milliárd forint értékben visszaadja az idén befizetett személyi jövedelemadóját.

helyi kÁgh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a gyermekes családok, a nyugdíjasok mellett a kormány a fiatalokat is célzottan segíti a járvány alatt. Januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük. – Amikor Gyurcsány Ferenc volt hatalmon, azt üzente a fiataloknak: „El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni” – emlékeztetett a képviselő, aki szerint a jövő évre hozott új intézkedések jól mutatják a Fidesz– KDNP célkitűzését, miszerint Magyarországot előre kell vinni, nem pedig hátra. – Nem hagyhatjuk, hogy a múlt emberei újra megragadják a hatalmat! – fűzte hozzá.

Kiemelt képünkön: Dr. Hende Csaba: a vasiak is jelentős támogatáshoz jutnak – V. Németh Zsolt: a családok támogatásában hiszünk – Ágh Péter: nem hagyhatjuk, hogy visszatérjen a múlt

Ezek is érdekelhetik