KSH

2021.12.06. 17:02

Több mint duplájára nőtt a lopások száma Vas megyében egy év alatt

Bár országosan kevesebb lopást követtek el idén októberben az egy évvel ezelőttihez képest, Vas megyében több mint a duplájára nőtt az ilyen jellegű bűntények száma – ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal frissen közzétett összesített adatsoraiból.

Polgár Patrícia

Fotó: Csapó Balázs

Tavaly októberben 4285 lopást követtek el Magyarországon, míg 2021-ben már csak 3384 ilyen esetet regisztráltak a Központi Statisztikai Hivatal adatsora szerint.

Vas megyében azonban nemhogy nem csökkent, hanem inkább jelentős mértékben nőtt a lopások száma az idén az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest: 2020 októberében 56, 2021-ben ugyanebben a hónapban 137 lopást regisztráltak itt. Ezzel megyénk a jogtalan eltulajdonítások tekintetében a hetedik helyre lépett vissza az országos „rangsorban”.

Pedig ezzel szemben egy évvel korábban nálunk, Vas megyében regisztrálták a második legkevesebb lopást Magyarországon. Most összesen hat megyében – Vasban, Borsodban, Hevesben, Nógrádban, Komárom-Esztergomban és Békésben – rögzítettek több esetet a korábbiakhoz képest.

A legtöbb bűntényt egyébként Budapesten és az ország középső részén követték el mind a két évben – olvasható ki a Központi Statisztikai Hivatal frissen közzétett adataiból.

Kiemelt képünk illusztráció. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában