Útfejlesztés

2021.12.01. 07:00

Új útnak örülhetnek a nádasdiak

A Magyar falu program mintegy húszmillió forintos támogatásának köszönhetően megújult a Rákóczi út. A beruházással az ott élők régi problémája oldódott meg.

Tóth Judit

Karvalits Zoltán polgármester elöljáróban elmondta, hogy Nádasd ismét egy lépcsőfokkal feljebb került fejlődése útján, hiszen elkészült egy nagyon régóta várt felújítás a Rákóczi utcában. Az önkormányzat korábban önerőből aszfaltoztatta az Ajszeg elejét és az Ifjúság utat, a Táncsics út pedig pályázati támogatással újulhatott meg. A Rákóczi út rendbetételét is megkísérelték, de ahhoz nem volt elegendő forrásuk.

– A Rákóczi utat is próbáltuk javítgatni az elmúlt időszakban, kisebb-nagyobb sikerrel. Az anyagi lehetőségeink korlátozottak voltak, így csak csekélyebb összeget tudtunk erre fordítani. A Magyar falu program támogatása azonban megoldotta a problémánkat, így most a Rákóczi út teljes hosszában megújulhatott. A számunkra fontos beruházás igazi csapatmunka eredménye.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő segítségét ezúton is köszönöm, emellett a kivitelezőknek is jár a dicséret, hiszen gyors és precíz munkát végeztek – mondta a polgármester. A Rákóczi út a Hegyhátsáli út kereszteződésétől a Katafai út kereszteződéséig kapott kétrétegű aszfaltburkolatot. A Hegyhátsáli úti bejárat felől kicserélték az átereszt, és lemarták a magas bejárót. Kitisztították az árkokat, emellett mindkét oldalon stabilizált padka is készült bányameddő felhasználásával.

V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője az átadóünnepségen azt hangsúlyozta, hogy a településeken az egyik legfontosabb infrastruktúra az út. Éppen ezért nagy öröm számára, hogy Nádasdon is megújulhatott egy szakasz, amely az ott élők komfortérzetét javítja és a falu megtartóerejét növeli. – Az utóbbi időben reflektorfénybe kerültek a falvak, a kormány vidékfejlesztési programja ugyanis rengeteg támogatást nyújtott számukra – mondta a képviselő. Elhangzott az is, hogy a könynyített pályázati eljárásoknak köszönhetően gyorsabban lebonyolítható egy-egy beruházás.

A kormány felismerte, hogy nem szerencsés, ha évekig kell várni a forrásokra, hiszen a falvak valós igényeire gyorsan kell reagálni. A nádasdi Rákóczi út felújítása százszázalékos pályázati támogatással valósult meg, a beruházás majdnem húszmillió forintba került. A szalagátvágásnál V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Karvalits Zoltán polgármester mellett ott volt a kivitelező cég két munkatársa, Németh Balázs és Mészáros Attila is.

Kiemelt képünkön: V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő az út avatásán

Ezek is érdekelhetik