Támogatás

2021.12.29. 11:00

Zártkertekre mintegy 150 millió forint jutott több Észak-Vas megyei településen

Több Észak-Vas megyei település összesen mintegy százötvenmillió forintnyi kormányzati támogatáshoz jutott a zártkerti pályázatban. Az összegből régóta tervezett fejlesztések valósulhatnak meg.

EB

Mesteri mintegy 23 millió forintot nyert a zártkerti pályázaton, ebből a települést a Ság heggyel összekötő utat teszik rendbe. Lórántfy Tibor polgármester érdeklődésünkre elmondta: a nehezen járható, hol gödrös, hol meredek, eső áztatta szakasz felújítását már régóta tervezték, nagyon örülnek ennek a lehetőségnek. Ráadásul nemcsak az út korszerűsítése valósul meg, a nyomvonal mellé őshonos gyümölcsfákat is telepítenek. 

Mesteri csak az egyik a több Észak-Vas megyei település közül, amely sikeresen pályázott. Celldömölk 22 millió 160 ezer, Csepreg 20 millió 400 ezer, Gencsapáti majdnem 23 millió, Kőszegdoroszló csaknem 22,5 millió, Kőszegszerdahely 20,2 millió, Peresznye 19,3 millió forint állami forráshoz jutott. 

 

– Ezáltal ismét olyan célokra sikerült kormányzati hozzájárulást nyújtani, amelyre a települések önerejükből nem lettek volna képesek. Továbbra is célunk, hogy a kormányzattal összefogva építsük Észak-Vas megyét – fogalmazott Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki emlékeztetett: a zártkerti pályázat 2017-es megindulása óta csak ezen a soron összesen több mint 254 milliós támo­gatás érkezett Észak-Vas megyébe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában