Magyar falu program

2022.01.15. 09:00

A közművelődési szakember bértámogatására is pályáztak Vámoscsaládon

Tízmillió forintot nyert az önkormányzat közterületi eszközbeszerzésre a Magyar falu programból. A homlokrakodót a napokban adták át hivatalosan.

VN

Ágh Péter és a helyi képviselők: Geosits Balázs, Biczó Endre polgármester, Vizsy István

Forrás: Ohr Tibor

 Biczó Endre polgármester elmondta, hogy a tízmilliós támogatásból kommunális és kültéri utak karbantartására vásárolták a kanalas, hidraulikus homlokrakodó gépet, amit később önerőből majd bővíthetnek ágdarálóval, raklapvillával, amire szükség lesz. A rakodónak kis garázsa is van az önkormányzat udvarán. Szintén a Magyar falu programból nyertek hárommillió forintot a közművelődési szakember bértámogatására, őt a Nemzeti Művelődési Intézettől vettek át 2021. december 1-jével, miután levizsgázott. Ezt a támogatást idén is megpályázzák. 

 

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője az elnyert támogatásokról szólva úgy fogalmazott: – Amíg a baloldal miniszterelnök-jelöltje falusiak elleni kirohanásokat mond, addig mi a vidék fejlődéséért dolgozunk. Ennek jegyében a kormány Magyar falu programja révén Vámoscsaládon is több komoly eredményt sikerült már elérni. Így 2019-ben jutott forrás orvosi műszerekre és egyházi közösségi térre, 2020- ban járdára, 2021-ben pedig önkormányzati közösségszervezéssel összefüggő feladatokra, kisboltra és a közterületet rendben tartó eszközökre. A falu élhetőségét nagyban segítette az M86-os út megépítése is. Vámoscsalád fejlődése a jövőben is közös ügyünk – mondta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában