Újévi hagyomány

2022.01.02. 11:05

Bölcsődeépítést és útfelújítást is terveznek 2022-ben Bucsuban - fotók

Hagyomány a településen, hogy szilveszter napján a hálaadó szentmise után az Önkéntes Tűzoltó Egyesület vendégül látja a falu lakosságát, megköszönve ezzel az egész évi támogatást. A faluban sok fejlesztés indult el 2021-ben a Magyar falu programnak köszönhetően, ezt idén tovább folytatják.

Gyöngyössy Péter

Fotó: © Cseh Gábor

Kevés szívmelengetőbb érzés van annál, mint amikor egy apró templomból az év végi hálaadó szentmise után kitódul a kis falu lakossága. Bucsuban évek óta hagyomány, hogy a mise után az Önkéntes Tűzoltó Egyesület vendégül látja az ünneplőket. Ezzel köszönik meg az egész éves támogatást. Így történt ez péntek délután is. A tűzoltók vagy hét liter forralt borral, öt liter teával és szendvicsekkel készültek, de hamarosan vagy nyolc féle sütemény is gazdagította a kínálatot. 

 

Ambrus Imre egyesületi elnök és Gál Sándor polgármester is serényen kínálta a gőzölgő fűszeres nedűt.

 

- 2021 egyik fontos állomása volt, hogy Perger Gyula plébánost áthelyezték Kőszegre, és Haller László került a helyére, aki nagyon pozitívan állt a település lakóihoz és a lakosság is befogadta őt, jól érzi magát közöttünk - kezdte az év történéseinek felsorolását Gál Sándor polgármester. - A faluban sok fejlesztés indult el 2021-ben a Magyar falu programnak köszönhetően. Ilyen az Egészségház, a ravatalozó, a játszótér, az átmenő utak megújulása, ezen kívül négy utcát aszfaltoztunk le, fitness parkot kaptunk. 2022-ben szeretnénk megépíteni a bölcsődét, újabb utcákat, járdát szeretnénk leaszfaltozni. Nagy dolog, hogy a pandémia ellenére, most van mód a közös ünneplésre - fogalmazott Gál Sándor. GYP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában