Kormányzati támogatásból

2022.01.14. 11:00

Több mint 200 millió forint a kertvárosi utak felújítására Sárváron

Az idei évben folytatódnak a város lakókörzetei fejlesztési munkálatai és az újabb igények felmérése. A Kertvárosban elkezdődtek a több mint kétszázmillió forintos útfelújítás előkészületei. Az arborétum mögötti területen pedig utcafórumot tartottak felmérni az ott élők igényeit.

Pajor András

A Bercsényi utcában az útfelújítás előtt elvégzik a víziközmű-hálózat rekonstrukcióját is

Forrás: Pajor András

Fotó: Pajor Andras

 Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője a közelmúltban jelentette be, hogy a kertvárosi részen több mint kétszázmillió forintos kormányzati támogatással felújítják a Dorottya és a Bercsényi utcát. A Bercsényi utcában a Vasivíz Zrt. már az előzetes víziközmű-rekonstrukciós munkálatokat végzi a teljes vízbekötő-vezeték és a tűzcsapok cseréjével. Az új útburkolat ezután készül el a több utcában alkalmazott hideg remix technológiával. 

 

– Jó döntés volt, hogy ezeket az utcákat újítjuk fel, hiszen a fő keresztutcák fontos leágazásai. Azonban felújítás után gyorsabb lesz a forgalom, mert ilyen a jelenlegi közlekedési morál. Azért bízom abban, hogy a jövőben az új utakat is megfelelő körültekintéssel és balesetmentesen tudjuk használni – jegyezte meg a körzet egyéni képviselője, dr. Máhr Tivadar alpolgármester. A Medgyessy Ferenc utcában a lakók kezdeményezésére utcafórumot tartottak, amelyen Kondora István polgármester és Vinter István, a körzet önkormányzati képviselője vett részt. Az egyeztetésen elhangzott, hogy az ott élők szeretnék még szebbé tenni az utcaképet, ezért a házak elé egységesen gömbkőrisek telepítését javasolták a járdafelújítás befejezésével együtt. 

 

– Elvégezzük a kevésbé látványos, apróbb munkákat is a körzetben. A Dévai Bíró Mátyás utcában az úttest és a járda között egy szigetet alakítottunk ki a hulladékgyűjtő edényzetek részére. A Kodály utca melletti sportpályán lecseréltük a labdafogó hálót, és egy új szemétgyűjtőt raktunk le. Egy pad is lesz asztallal, ahol majd lehet egy kicsit beszélgetni, pihenni – mondta el Vinter István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában