Vasárnapi matiné

2022.02.28. 17:23

A Mesebolt piszén pisze kölyökmackójával is lehet segíteni - A szolidaritás érzésének át kell ütnie minden falat

Kovács Géza, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház igazgatója felhívást intézett a művészeti intézmények munkatársaihoz: szervezzenek szolidaritási napokat az Ukrajnában zajló háború kárvallottjainak, menekültjeinek támogatására.

Ölbei Lívia

Kormos István meséjét Császár Erika játssza

Forrás: VN/Mesebolt Bábszínház

"(...) Cselekvésre kérlek Benneteket!" - fordult pályatársaihoz Kovács Géza bábjátékos, a szombathelyi bábszínház igazgatója: " Felhívom minden bábszínház, kőszínház, szimfonikus zenekar, kulturális, közművelődési intézmény dolgozóit, hogy szervezzünk, szervezzetek szolidaritási napokat, programokat! Legyenek ezeken a napokon előadások, koncertek, beszélgetések. Legyenek ezek ingyenesek, s ti hozzánk sűrűn, vagy éppen ritkán ellátogató nézőink, ti eldönthetitek, hogy az ezeken a rendezvényeken kihelyezett szolidaritási ládákba mennyi támogatást tudtok belerakni. Ezek a támogatások azonnal kerüljenek a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet helyi kirendeltségeihez, akik eljuttatják ezt a rászorulóknak. Nem az innen, vagy onnan áradó politikai szándék késztet erre a felhívásra, csupán a szolidaritás érzése, aminek át kell ütnie minden falat."

 

Az előadás ezúttal ingyenes (regisztrálni kell), de kinn lesz a szolidaritási láda, ahova ki-ki annyit pénzt tehet, amennyit szeretne, amennyire módja van. A bábszínház munkatársai csak annyit kérnek, hogy a támogatásra szánt összeg a jegy áránál kevesebb ne legyen. És azok is a ládához járulhatnak, akik az előadást most nem tudják megnézni, de ezen az úton szeretnék kifejezni szolidaritásukat a háború szenvedőivel. Az összegyűlt pénzt a bábszínház a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével juttatja célba.

 

Persze érdemes megnézni a matinét is, amely március 6-án, vasárnap 10 órakor kezdődik a Mesebolt kamaratermében (MMIK, Ady tér 5.). Császár Erika egyszemélyes játéka a Vackor az óvodában című előadás, amely Kormos István nevezetes piszén pisze kölyökmackójának történeteiből készült. "Az óvodában mennyi játék, mennyi gyerek - de minden olyan idegen. Hol van anya? Mikor jön apa?" Pedig nincs mitől félni, az óvoda csodálatos hely, ahol aztán Vackor sok új tapasztalatra tesz szert. Így lesz az idegenből - játékkal, szeretettel -  ismerős. Dramaturg: Khaled-Abdo Szaida, tervező: Sipos Katalin, zene: Takács Dániel, rendező Csató Kata. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában