Mindent vitt, amit talált

2022.02.15. 09:03

Akár 2 év börtönt is kaphat: nyitott gépjárművekből lopott egy tolvaj Vas megyében

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen 1 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt halmazati büntetésként 2 év börtönre, mellékbüntetésként 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a különös visszaeső, letartóztatásban lévő vádlottat.

Vas Megyei Törvényszék

A vádlott 2021. július 18-án hajnalban, egy sárvári áruháznál parkoló, Opel gyártmányú áruszállító teherautóból, annak vezetőfülkéjében található tároló dobozból eltulajdonította a sértett 4.500 forint értékű, fekete bőr pénztárcáját, benne személyi irataival (személyi igazolványával, vezetői engedélyével, TB kártyájával, adókártyájával, oltási igazolványával és lakcímkártyájával), egy tankoló kártyával, 8.000 forint készpénzzel, egy bankkártyával és egy 10.000 forint értékű, ezüst medállal együtt. A vádlott a cselekményével 22.500 forint kárt okozott, amely nem térült meg - közölte a Szombathelyi Törvényszék

 

A vádlott ugyanezen időpontban és helyszínen, a tehergépkocsi jobb első üléséről eltulajdonította egy másik sértett 1.800 forint értékű pulóverét, a 18.000 forint értékű mobiltelefonját és pénztárcáját, a benne lévő személyi iratokkal együtt. A vádlott cselekményével okozott kár 19.800 forint, amely azzal, hogy a pulóvert és a mobiltelefont a helyszín közelében megtalálták, illetve a sértett az iratait postai úton visszakapta, megtérült.

 

A vádlott a jogosulatlanul megszerzett bankkártyával aznap, több alkalommal kísérelt meg készpénzt levenni egy ATM automatából, de próbálkozásait a bank rendszere hibás PIN megadása, illetve PIN próbálkozások számának túllépése miatt minden alkalommal elutasította, így cselekményével kárt nem okozott. 

 

A vádlott további két alkalommal, hasonló módszerrel valósított meg bűncselekményeket, a vagyon elleni bűncselekményeit a Btk. 459. § (1) bekezdés 28. pontja szerint rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el.

 

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője a kiszabott szabadságvesztés enyhítésért jelentettek be fellebbezést. A bíróság fenntartotta a vádlott letartóztatását, amelyet tudomásul vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában