Gálaest

2022.02.18. 08:00

Gyermek Páva gála a sportházban - A házigazda a Vasi Kislegényczéh lesz

Gálaestet rendeznek a Fölszállott a páva 2019 szereplőivel az Agora Művelődési és Sportházban március 5-én 18 órától. A házigazda a közönségdíjas Vasi Kislegényczéh lesz.

VN

Táncban a Vasi Kislegényczéh

Forrás: Váradi Levente

Fotó: Marton Bornyi

A Fölszállott a páva 2019 ifjú tehetségei hozzák meg a tavaszt Szombathelyre, akik az Agora MSH nagytermébe várják a közönséget március első szombatján. Az est házigazdája a televíziós vetélkedő legutóbbi évadának közönségdíjasa: a Vasi Kislegényczéh. Meghívásukra Magyarország legkiválóbb fiatal táncosai, muzsikusai és énekesei érkeznek a vasi megyeszékhelyre.

 

 A Páva adásaiban megismert gyermekek immár ifjúvá cseperedve tárják elénk a Kárpát-medence népművészetének csodás színezeteit. Azt láthatja az érdeklődő közönség a gálaesten, hogy a tehetségük kibontakoztatása során mi mindennel gyarapodott tarsolyuk az elmúlt bő két esztendőben. Fellépnek: Bistey Boglárka és Farkas Regő, ifj. Mahovics Tamás (táncos szólisták) a helyi horvátság képviselői, a Kumánovich testvérek, a Szejke Barka testvérpár (ének együttesek), Csapodi Tádé, Nagy Benedek és Levente (hangszeres szólisták), a Tördemic Néptáncegyüttes, és természetesen a Vasi Kislegényczéh (táncegyüttesek). 

 

Muzsikálnak: Horváth Attila és zenekara, Filep Márton „Pali Marci” és bandája (Szék), közreműködnek az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes, a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes, valamint a Reményik Evangélikus Általános és Művészeti Iskola táncosai. A gála a Csoóri Sándor Alap, a Hagyományok Háza, valamint az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület támogatásával valósul meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában