Megemlékezés

2022.02.17. 07:00

Horváth Boldizsárról a 25. jogásznapon

A 200 éve született Horváth Boldizsár emléke előtt tiszteleg a 25. jogásznap, ahol bemutatják a volt igazságügy-miniszter naplójából írt könyvet is.

Budai Dávid

Dr. Spitz János elnök beszélt az eseményről, jobbról dr. Hoós Tibor

Forrás: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

A Magyar Jogász Egylet Vas Megyei Szervezete február 25-én tartja 25. jogásznapját. A rendezvény részleteit az egylet elnöke, dr. Spitz János ismertette szerdán a megyeháza címertermében: 11 órakor megkoszorúzzák Horváth Boldizsár volt igazságügy-miniszter múzeumkertben található szobrát, aztán a Fő téri szülőházánál lévő emléktábla előtt is fejet hajtanak. Ezt követi a Pannónia étteremben 14 órakor kezdődő szakmai tanácskozás, amelynek vezetője dr. Trócsányi László, a Magyar Jogász Egylet elnöke lesz. Itt kizárólag jogtörténeti témák kapnak helyet, napi jogalkalmazási kérdések nem kerülnek szóba.

 

 Dr. Mezey Barna A siker titka címmel mutatja be Horváth Boldizsár jogászi életpályáját, majd dr. Cieger András Fogságom Andrássynál címmel tartja meg – szintén a volt igazságügyi miniszter életéről szóló – előadását, végül prof. dr. Máthé Gábor értekezik az akkori kor viszonyairól Hatalommegosztás és jogállam című előadásában. Bemutatják az Emléktöredékek köz- és magánéletemből című kötetet, amely Horváth Boldizsár megtalált naplóját dolgozza föl. A jogásznapon való részvétel – amely ügyvédek és jogtanácsosok számára három kreditet jelent – ingyenes, de regisztrációhoz és védettségi igazolványhoz kötött. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában