Segítség

2022.03.19. 15:00

Az idősotthonokban gyűjtenek - A Máltai Szeretetszolgálat is várja az adományokat Vas megyei telephelyein

A menedéket kérők számára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is gyűjt, Vas megyében több idősotthon is gyűjtőpont.

Merklin Tímea

Varga Annamária intézményvezető mutatja: takarót, tartós élelmiszert már kaptak

Forrás: Szendi Péter

A máltaiak Nyugat-dunántúli Regionális Központjának ügyvezetőjétől, Panker Mihálytól megtudtuk, a szombathelyi önkéntes csoport a Margaréta u. 2. szám alatt hétfőtől péntekig 14–17 óra között fogad adományokat. Az acsádi Időskorúak Otthonába (Semmelweis tér 1.) hétfőtől péntekig 8–16 óra között, a csákánydoroszlói Fogyatékosok Otthonába (Fő utca 11.) hétfőtől péntekig 9–10 óra között lehet vinni az ajándékokat. 

 

A hegyfalui Időskorúak Otthona (Kossuth utca 2.) a lakosság részére hétfőtől vasárnapig: 8–18 óra között van nyitva, a cégek részére hétfőtől péntekig 7–13 között. Az ivánci Fogyatékosok és Időskorúak Otthona (Kossuth utca 1.) hétfőtől péntekig 8–15 között fogad. Varga Annamáriától, a csákánydoroszlói és az ivánci telephelyek közös intézményvezetőjétől megtudtuk: tizenhárom településre küldte el a felhívást a segítségnyújtásra. Első körben 230 kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze, valamint higiénés termékek. Pár hálózsákot már kaptak eddig, még több is elkelne, de csak újat tudnak elfogadni. 

 

Várnak mobil fűtőtesteket, hőlégbefújókat ideiglenes szálláshely berendezéséhez. Szükség van továbbá előrecsomagolt, azonnali fogyasztásra alkalmas élelmiszerekre, kézbe fogható, félliteres ásványvizekre, a kétlitereseket csak az elosztóhelyeken tudják adni, az utazáshoz a kisebb kiszerelésű innivalók megfelelők, így például a két deciliteres kis gyümölcslevek is. Varga Annamária a környékbeli támogató önkormányzatok közül kiemelte Felsőmarác és polgármestere, Tóth László hozzáállását. 

 

Béry Annamária, az acsádi idősotthon vezetője elmondta, hogy az önkormányzattal közösen gyűjtenek tartós élelmiszereket és tisztálkodási szereket. Akkor viszik el tőlük a regionális központba, ha összegyűlik egy kisbusznyi adomány. Kaptak már bébihordozót és babakocsit is, de még a továbbiakban is várnak, fontos eszköz a gyerekekkel érkező anyák tovább utazásához. Várnak takarókat, plédeket, babaruhákat, kismamáknak szükséges kellékeket (mellvédőt, higiénés törlőket). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában