Megérkeztek

2022.03.04. 10:59

Nagy hasznát veszik az új gépeknek Cákon

Megérkeztek a gépek, amelyeket tavaly a Magyar falu programban kommunális eszközök beszerzésére meghirdetett pályázaton nyert a település.

VN

Tóth Szabolcs és Ágh Péter mögött az új traktor

Forrás: Ohr Tibor

Tízmillió forintot meghaladó támogatásban részesült Cák: traktort, pótkocsit, hótoló lapot, sószórót, valamint szárzúzót szereztek be, tudtuk meg Tóth Szabolcs polgármestertől. 

 

– Januárban megérkeztek az eszközök, amelyek megkönnyítik a hóeltakarítást és a csúszásmentesítést a téli időszakban, de tudunk majd faleveleket, füvet szállítani, gépeket mozgatni. A pincesor környéke, a kultúrház udvara, a temető, a focipálya és környéke, a játszótér és az útszélek karbantartása is folyamatosan ad munkát, nagyok a zöldterületeink – árulta el.

 

 – Cákon közös munkánk révén komoly fejlesztések valósulhattak meg a kormány támogatásával. A Magyar falu program pályázatai révén megújulhatott a közösségi ház, közterületet karbantartó eszközöket vásárolhattak, a tűzoltók új eszközöket szerezhettek be, jutott támogatás a felelős állattartás elősegítésére és kisboltra is. Sportparkfejlesztés valósulhatott meg kormányzati forrásból, és a Magyar templomfelújítási program is érintette Cákot. A faluban zártkerti és belterületi útfelújítások zajlottak és felújíthatták a műemlék pincesort is – fűzte hozzá Ágh Péter országgyűlési képviselő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában