Előzetes letartóztatás

2022.03.23. 14:21

Részegen bántalmazott tűzoltókat egy szerb férfi Szentgotthárdon

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte egy szerb férfi letartóztatását közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben.

vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Körmendi Rendőrkapitányságon azért van folyamatban büntetőeljárás, mert a megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2022. március 19-én 23 óra 25 perc körül egy szentgotthárdi munkásszállón – a szálló tűzjelző készülékének működésbe lépése miatt – megjelent, és a szálló portája előtti területen tartózkodó – egyenruhában és védőfelszerelésben lévő, a szolgálati feladataikat éppen végző – tűzoltókat ittas állapotában tettleg bántalmazta - írja hivatalos oldalán a Szombathelyi Törvényszék. 

 

Többek között dulakodás közben a gyanúsított teljesen lehúzta az egyik sértettről a szolgálati kabátját és azzal felé ütött úgy, hogy a kabáttal el is találta, majd újra az egyik sértett felé indult, s őt térddel újra megrúgta és a falhoz szorította úgy, hogy közben a sértett feje a falon lévő villanyóra szekrényhez csapódott. A bántalmazásoktól az egyik tűzoltó sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű testi sérülést szenvedett.

 

A végzés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában