Pályázat

2022.04.21. 13:00

118 millió két vépi épületre: a gondozási központra és a sportöltözőre fordítják

Tavaly év végén döntött a képviselő-testület TOP Plusz-pályázat beadásáról, mondván az 1932-ben épült Dr. Zmertych Aurél Gondozási Központra és a sportöltözőre is ráfér az épületenergetikai felújítás. A pályázat nyert: 118 millió forint jut a két épület felújítására.

Vas Népe

Dr. Kondora Bálint, Ágh Péter és Kovács Péter mögött a sportöltöző

Forrás: Ohr Tibor

A támogatási kérelmet konzorciumi formában nyújtotta be az önkormányzat, együtt a Vas Megyei Önkormányzati Hivatallal. – Épületeink energetikai modernizációja közös érdek. Mindkettő külső szigetelést kap, cserélik a nyílászárókat, az elavult fűtési rendszereket korszerűsítik. Jelentősen csökken majd az épületek éves elsődleges energiafogyasztása és előrelépést teszünk a levegőminőség javítása érdekében is – fejtette ki Kovács Péter polgármester. 

Ágh Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: – Ezzel a támogatással tovább folytatódik azon támogató döntések sora, amelyek Vépet érintették. Jutott forrás korábban bölcsőde, kerékpárút, járda építésére, az M86-os irányába vezető út, valamint a Toldi utca felújítására, továbbá gyermekorvosi rendelőre és egyházi célokra is. Sok még a teendő, dolgozzunk együtt Vép szolgálatáért a jövőben is! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában