Kiállításmegnyitó

2022.04.08. 13:00

Folklórremix a Nyitott Tér legújabb kiállításán Répcelakon

Újabb tárlatnak adhat otthont a Répce Galéria. Ezúttal Szántó István DLA festőművész Folklórremix című kiállítása érkezett Répcelakra.

Vas Népe

Szántó István, Mészáros Imréné elnök és Gráfik Imre

Forrás: VN/WK

A tárlatot szerda délután tekinthette meg először a nagyközönség a művelődési ház galériatermében. A kiállításon bemutatott tárgyak megalkotója, Szántó István műveiben nemcsak a különféle művészeti technikák, hanem a világ népeinek folklórművészete is keveredik. Folklórremix című tárlatában a különféle kulturális szimbólumokat és alapanyagokat helyezi teljesen egyéni kontextusba – így alkotva újra a népi konvenciókon alapuló motívumokat. 

 

A kiállítást dr. Gráfik Imre néprajzkutató, muzeológus, a Savaria Múzeum egykori igazgatója nyitotta meg, aki a tárlat szakmai méltatásán túl kiemelte: úgy véli, hogy kivételezett helyzetben vannak a répcelakiak, mert kiváló mentorok és kurátorok – először Garas Kálmán, őt követve jelenleg is Tóth Csaba – gondoskodnak a folyamatos, színvonalas tárlatpalettáról. Szintén irigylésre méltó, hogy a kisvárosban láthatóan fontos társadalmi események a kiállításmegnyitók, ezt pedig ő maga is nagyon örvendetesnek tartja. A rendezvényen ezúttal Tanda Ibolya, Szutor István és Finta Zelma működött közre. Ahogy megszokott, a galéria előterében helyi művészetis diák kapott lehetőséget a bemutatkozásra: ezúttal Mészáros Dorottya munkáit állították ki. A tárlat április 29-ig tekinthető meg a művelődési ház nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában